Seksualno zlostavljana gimnastičarka vratila se pobedom. (Video)

Simon Bajls, američka gimnastičarka koja je seksualno zlostavljana od strane svog trenera pobedom obeležila povratak. Simon Bajls je četvrorostruka olimpijska i četrnaest puta svetska šampionka. Vratila se gimnastici nakon dve godine pauze i to trijumfalno.

Simon Bajls poslednji put se takmičila na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tada se povukla zbog problema sa mentalnim zdravljem. Vratila se na čuvenom US Klasiku u Čikagu. Došla je do sjajnog rezultata na svom prvom takmičenju posle dve godine pauze. Simon je osvojila ukupno 59.100 bodova. Dominantno je stigla do pobede. Na vratilu je osvojila 14.000 bodova. Prvo mesto zauzela je i na gredi (14.800 bodova). Njena izvedba na parteru nagrađena je ocenom od 14.900, najboljom u konkurenciji. Završila je majstorskim prolazom na preskoku, postigavši ​​i tu najbolju ocenu (15.400 bodova).

Bajls je u Tokiju imala ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem. Potpuno neočekivano je odučila da se povuče iz pet od šest finala. Kasnije je priznala da je išla kod psihoterapeuta uoči OI i da je aneksioznost nastala kada je doputovala u Tokio.

Simon je jedana od gimnastičarki koja je bila žrtva seksualnog zlostavljanja bivšeg lekara američke gimnastičke reprezentacije Larija Nasara. Monstrum je osuđen na 175 godina zatvora.