Veru u ljubav vratila mu je prijateljica pokojne supruge

Igor Milanović je bivši jugoslovenski i srpski vaterpolista. Kad je završio veliku igračku karijeru, posvetio se trenerskoj karijeri.

Bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca bivše Jugoslavije. Zabavljao se sa glumicom Brankom Katić. Svi su ih smatrali najlepšim parom Beograda. Putevi su im se razišli i ljubav se ugasila.

Oženio je Natašu i sa njom je dobio dve ćerke – Irinu i Isidoru. Porodičnu sreću i idilu prekinula je Natašina bolest. Supruga Igora Milanovića dobila je rak dojke. Dve godine Nataša se lavovski borila da iz te bitke izađe kao pobednik ali nažalost nije uspela. Igor je morao samostalno da podiže ćerke.
Nisam očekivao da će se moj život ovako odvijati. Imao sam izuzetno srećan brak. Ostao sam sam sa dvoje dece, jer je Nataša umrla od raka. Da li sebe možete da zamislite u situaciji kada vam umre stub svega? Kao da ovo nije moj život — pričao je slavni sportista.

On i Nataša imali su skladan i divan brak.
Sa Natašom sam imao divan odnos, pun ljubavi i poštovanja, potpuno iskren. Mislio sam da sam našao saputnika i partnera za ceo život. Teško sam podneo njenu smrt. Bio sam besan, gnevan, ljut na ceo svet – ispričao je Milanović za magazin „Glorija“.

Bio ljut i na Boga, jer mu je oteo iz zagrljaja ženu koju je neizmerno voleo i sa kojom je osnovao porodicu. Ali, posle nekog vremena u njegov život je ušla Ivana Đakonović, profesorka italijanskog jezika i nekadašnja prijateljica njegove pokojne supruge.

Život je divan i njegov poklon može da bude veliki, a meni je Bog dao najlepši poklon, moju Ivanu. Ona je postala moja partnerka iz jednog specifičnog ugla, budući da je bila prijateljica moje pokojne supruge. Taj put jeste čudan, ali dobio sam priliku da živim sa ovakvom osobom, i to je privilegija. Mislim da se to ne da opisati, i dok ovo pričam, osećam banalnost samih reči, koje ne mogu dočarati blagodeti života sa mojom Ivanom. Naša ljubav je iskrena i ima sve aspekte i uglove, od sazrevanja emocija do učenja da se iz dana u dan volimo sve više i više, a ne manje i manje, kako to obično biva u nekim ljubavnim vezama. Mnogo učim od Ivane – ispričao je Milanović.

Igor Milanović je jedan od naših najboljih vaterpolista svih vremena.

U svojoj karijeri odigrao je 349 utakmica za reprezentaciju i postigao 540 golova. Osvojio je dve zlatne olimpijske medalje, dve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i dva puta bio je bio u pobedničkom timu na FINA kupu.