Olimpijska šampionka, član kuće slavnih, legendarna gimnastičarka bori se za život, a njena kćerka moli za pomoć.

Bivša olimpijska šampionka, amerikanka Meri Lu Reton, bori se za život.

Meri Lu Reton je na intenzivnoj nezi, prenose američki mediji. Dijagnostikovan joj je retki oblik upale pluća! Duže od nedelju dana ne može samostalno da diše, a nalazi se na odelenju intezivne nege u zasad nepoznatoj bolnici.

Meri Lu Reton je prva Amerikanka koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u višeboju. To je bilo na Igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Ikona olimpijske gimnastike je na lečenju, a njena ćerka na društvenim mrežama moli za pomoć, kako bi prikupula 50.000 dolara koliko joj je potrebno.

Meri Lu je u teškoj situaciji jer nema zdravstveno osiguranje.

Ona ne može sama da diše. Na intenzivnoj je već više od nedelju dana. Iz poštovanja prema njoj i njenoj privatnosti, neću otkrivati sve detalje. Apsolutno bilo šta, bilo bi od velike pomoći za moju porodicu i moju mamu – poručila je njena ćerka Mekena Keli.

Reton je ostala aktivna u medijima posle završetka karijere. Učestvovala je u nekoliko filmova i TV emisija. Meri Lu je prva žena koja je izabrana u sportsku Kuću slavnih u Hjustonu 2020. godine. Deo je Međunarodne gimnastičke kuće slavnih od 1997. godine. Bila je član Predsedničkog veća za sport pod američkim predsednikom Džordžom Bušom.