Saslušani navijači Dinama! Advokat ubeđen da će ih sud pustiti da se brane sa slobode.

Užasni incidenti kojt su izazvali navijači zagrebačkog Dinama ispred stadiona AEK-a koji su na kraju završili i tragedijom i dalje su glavna tema u svetu fudbala. UEFA je zabranila prisustvo gostujućih navijača. 200 pristalica Dinama došlo je do stadiona grčkog tima i napravilo totalni haos.
Jedan 29-godišnji navijač grčkog kluba je i ubijen u krvavom obračunu navijača dva kluba. Danas su u Gradsku sudnicu u Atini dovedeni hrvatski navijači koji su ispitani zbog haosa koji su izazvali.

Advokat navijača Dinama Vasilis Nulezas, je rekao da postoji mogućnost, da ih sud pusti da se brane sa slobiode, uz neke posebne uslove…
Tužilaštvo nema čvrstih dokaza o ovom slučaju. Nema noža, nemaju čvrstih materijalnih dokaza. Na video snimcima se ne vide lica, a ono što smo uspeli da vidimo je da su navijači AEK-a napali navijače Dinama na što su oni uzvratili – priča za 24sata.hr advokat Vasilis Nulezas. Vasilis Nulezas brani trojicu uhapšenih navijača Dinama.

Jedan od njegovih klijenata D.K. osumnjičen je da je bio vođa nasilne grupe.
Čvrsto sam uveren da moji klijenti nisu počinili nikakav zločin, zato ih i branim ovde. Trenutno prolaze ispitivanja kod istražitelja posle čega će istražni sudija odlučiti hoće li da ih pusti na slobodu da mogu u Hrvatsku ili će u pritvor. Postoji mogućnost da ih puste da se brane na slobodu uz neke posebne uslove, recimo da ne napuštaju Grčku – objašnjava Nulezas.

Advokat kaže da je razgovarao sa uhapšenim navijačima.
To su porodični ljudi, a jedan od njih ima dvoje dece. Rekli su mi da su došli da bodre svoj tim, a hteli su da pogledaju i utakmicu Marseja i Panatinaikosa, kao i da videti trening svog kluba. Zaista im je žao što se sve dogodilo, posebno zbog smrti jednog mladića. Oni nisu došli ovde da ubijaju – rekao je Nulezas.

Advokat je izjavio novinarima da dobija i pretnje.
Govore mi da branim naciste, ubice, siledžije. Ali moramo da pustimo da sud odluči. To je zaslužila i porodica poginulog – istinu. Stalno dobijam pretnje mejlom i preko telefona – govori Nulezas.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije