Životnu utakmicu izgubio Ivan Ćorović. Velika tuga.

Bivši crnogorski košarkaški reprezentativac Ivan Ćorović preminuo je u 26. godini. Ivan Ćorović, nekadašnji kapiten juniora KK Crvena zvezda, preminuo je u 26. godini od posledica teške bolesti.

Ivan Ćorović je igrao u sjajnoj generaciji kluba predvođenoj Borišom Simanićem i Aleksom Radanovim. Bio je kapiten tima. Još u ranim danima svoje karijere suočio se sa lošim vestima. Juniorsku titulu osvojio je iako je već osam meseci bolovao od tumora, misleći da je to samo hematom na kolenu. Najpre je hemoterapijom lečio tumor, da bi nakon dve operacije morao da amputira nogu do kuka.

Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde. Govorili su hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život. U tom trenutku sam se borio za život i nisam mogao da patim za košarkom, ali sigurno da mi se ponekad igra i voleo bih, ali život ima dosta epizoda, u nekoj od njih ću i ja biti uspešniji – govorio je Ćorović.

U Crnoj Gori odakle je rodom nije mogao ostvariti pravo na invalidninu.

Košarkaški klub Crvena zvezda se oglasio povodom smrti bivšeg košarkaša Ivana Ćorovića, koji je svojevremeno bio kapiten juniorske ekipe crveno-belih.

– Ivan je bio naš kapiten, i predvodnik juniorske ekipe Crvene zvezde u kojoj su stasavali i Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Stefan Đorđević…koja je 2016.godine najavila velike domete stigavši do finala Evrolige u Berlinu. Ivan Ćorović je igrao u kadetskoj i juniorskoj selekciji KK Crvena zvezda, stigao je do dva finala Evrolige u Madridu i Berlinu.

Samo godinu dana kasnije počinje Ivanova borba sa opasnom bolešću zbog koje je bio primoran da prekine košarkašku karijeru koja je obećavala mnogo. Ovu utakmicu naš Ivan je izgubio, boreći se onako kako je igrao i košarku, ne žaleći se na bilo šta – do samog kraja.

KK Crvena zvezda meridianbet, kompletan menadžment na čelu sa predsednikom kluba, kompletan igrački kadar, mlađe selekcije, ivanovi bivši treneri Slobodan Klipa,Aleksandar Glišić i Steva Mijović, svi zaposleni u klubu, izražavaju porodici Ivana Ćorovića izraze najdubljeg saučešća.

– Ivan Ćorović, kapiten Crvene zvezde (i za nas će to zauvek ostati) biće sahranjen 13.avgusta u Šavniku u Crnoj Gori.

– Neka mu je večna slava i hvala – navodi se u saopštenju na sajtu KK Crvena zvezda.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije