Burna proslava gola mogla bi Ronalda skupo da ga košta (Video)

Fudbaleri All Nasra plasirali su se u finale Arapskog kupa pošto su u polufinalu sizbacili iranski klub Al Šorta. Kristijano Ronaldo je u 75. minuti utakmice postigao gol za veliku pobedu. Portugalac je gol proslavio u svom stilu uz popularni “siuuu“. Napravio je grešku jer se preksrstio, razljutio mnoge u Saudijskoj Arabiji a prekršio i zakon.

Ronaldo to gotovo nikada ne radi kod proslave gola i zato nikom nije jasno zašto je to sad uradio. Činjenica da se to nije svidelo navijačima njegovog novog kluba.

Kristijano Ronaldo je najveća zvezda fudbala u Saudijskoj Arabiji. Liga je u Saudijskoj Arabiji poslednjih godinu dana, a naročito ovog leta, osnažena brojnim svetskim asovima. Portugalac je u pomenutoj državi uradio nešto što je izričito zabranjeno.

Tamo je zabranjeno ispoljavati ‘hrišćansku gestikulaciju’ na javnim mestima, pa mediji javljaju da Portugalcu preti hapšenje. Bivši fudbaler Al Nasra, Kolumbijac Huan Pablo Pino bio je uhapšen jer je imao tetovažu sa likom Isusa Hrista“, piše novinska agencija „RIA Novosti“.

Evo i kako je izgledalo to kršenje zakona:

Ako ne završi iza rešetaka, Kristijano Ronaldo bi trebalo da u finalu saudijskog Kupa igra protiv Al Hilala u čijim redovima, odnedavno igra Sergej Milinković Savić.