Rasističke uvrede protiv Dušana Vlahovića-Glavna tema u Italiji

Na utakmici Atalanta-Juventus u Bergamu došlo je do rasističkih uvreda navijača protiv Dušana Vlahovića. Navijači su skandirali „Govno cigansko“. Potez navijača Atalante zgrozio je Apenine. Ove uvrede su jedna je od glavnih tema u Italiji i to ne samo sportske javnosti.


Ministar sporta Andrea Abodi se izvinio Vlahoviću zbog svega što je pretrpeo.
– Moje „ne“, naše „ne“ rasizmu, ne sme da se se dovodi u pitanje. Da li kroz boju dresa, kože, religije ili naroda. Svuda važi! – rekao je Abodi.
Vlahoviću su podršku dali nekadašnji štoper Juventusa i Intera Danijele Adani, Vlahovićev saigrač Aleks Sandro, reagovao je i predsednik Fudbalskog saveza Danijele Gravina.

Vlahović im je odgovorio golom za overu pobede (2:0).

Odmah posle utakmice iz FS Italije su uputili poziv Juventusu kako bi dali podršku, kako klubu, tako i samom igraču. Očekuje se da će momentalno biti pokrenut disciplinski postupak kako bi se utvrdile sve činjenice i donele kazne.

Uvrede na račun Vlahovića je oštro kritikovao trener Juventusa Maks Alegri, ali je drugačije viđenje imao kolega iz Atalante Đanpjero Gasperini.

Sudija Danijele Doveri, želeći da spreči veći incident tokom gola Srbina, jurio ga tokom proslave. Posle utakmice Vlahović je zahtevao od Doverija da se uvrede unesu u zvanični zapisnik.

Vlahović im je odgovorio na najbolji način – pogotkom.