Promene u Denveru – trojica došli, trojica otišli. Šta je sve menjao NBA šampion?

Generalni menadžer Kelvin But saopštio su Denver Nagetsi potpisali ugovore sa trojicom košarkaša, dok su trojica napustila taj tim.

Aktuelni šampion u svoje redove je doveo centra po imenu Amida Brajma, te krila Audijesea Tonija, te Džamarka Piketa.

Amids Brajma je četiri godine igrao na univerizetu Konektikat pre nego što je tri sezone nastupao u Razvojnoj ligi. Brajma se oprobao i u Evropi, gde je dve sezone nosio dres Francuskoj, dok je u NBA ligi nastupio pet puta za Indijanu u sezoni 2020/21, dok je tokom 2018. igrao i za Partizan.

Toni je minulu sezonu proveo u Razvojnoj ligi gde je sakupio 46 nastupa. Pre toga je igrao za Arkanzas i za univerzitet u Pitsburgu.

Što se tiče Piketa, poslednje dve sezone je proveo u “G” ligi. Tu je odigrao 42 meča za Klivlend i Motor Siti sa prosekom od 16,8 poena i 6,6 skokova. Od 2017. do 2021. je igrao za Džordžtaun.

Klub se rastao sa Armanom Frenklinom, Endruom Fankom i Sulijem Bumom.

U Denveru se zna ko je glavna persona i to se ne dovodi u pitanje, pogotovo od osvajanja prvog NBA prstena u istoriji franšize.Najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige je do skoro bio najbolji igrač u ligi Nikola Jokić. Tokom ovog leta ga je prestigao Džejlen Braun.Očekuje se da Džamal Marej produži ugovor i da bude plaćeniji od Jokića.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije