Pred oko 15.000 navijača u beogradskoj Areni Partizan je zakazao borbu za jadranski tron.(Video)

Partizan i Crvena zvezda će se potpuno očekivano boriti za regionalni košarkaški tron. Partizan je pred oko 15.000 navijača na veoma dominantan način savladao Cedevitu Olimpiju rezultatom 90:71.

Željko Obradović je dao priliku da zaigraju svih 12 igrača. I ovaj put mali Sava Drezgić imao je svoje minute na kraju utakmice. Ovaj put upisao se i Koprivica koji se oporavio od bolesti i polako se vraća u tim. Smailagić je odigrao odličnu utakmicu i upisao 11 poena koliko je postigao i Anđušić. Najefikasniji igrač bio je Zek Ledej sa 17 poena, ali junak pobede je Jam Madar koji je uz 9 poena potpuno iz igre izbacio najboljeg i najefikasnijeg igrača Cedevita Olimpije Ferela koji je postigao samo 3 poena.

Arena je eksplodirala kad se na parketu Štark arene pojavio Aleksandar Mitrović. Tu su još bili i Uroš Đurđević, Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Milan Mačvan i mnogi kojima je u srcu crno-belo boja.

Čestitke Partizanu na plasmanu u finale i želim im mnogo sreće u finalu– rekao je trener košarkaša Cedevita Olimpije Miro Alilović.

Navijači su se odlučili da „pecnu“ Zvezdu pa su razvili transparent:

Biće dosadno bez vas.

Očekujem veliku podršku sa tribina u finalu ABA lige, moja želja je da sve bude kao u utakmicama Evrolige, da bude atmosfera kakvu naši navijači uvek prave. Prepoznato je u celom svetu šta se dešavalo na našim utakmicama u Areni, ljudi su dolazili u Areni sa svih strana i ponosan sam što sam deo ove priče – istakao je šef struke Partizana.

Ovako su Grobari dočekali igrače Partizana