Nikoga nije prodao, a od TUĐIH igrača zaradio 13.000.000 evra! Ovo može samo Dinamo!

U prelaznom roku nikoga nije prodao, a Dinamo iz Zagreba ponovo zaradio ogroman novac. Sami su sebe nadmašli. Dinamo iz Zagreba poznat je kao klub koji najbolje posluje u istočnom delu Evrope. Nisu ovog leta imali milionske prodaje, to se tek očekuje.Od „tuđih“ igrača zaradili su novac koji će im pokriti najveći deo budžeta za predstojeću sezonu. Dinamo će od transfera svojih bivših igrača – Matea Kovačića, Marcela Brozovića i Joška Gvardiola – inkasirati čak 13 miliona evra. To je moguće zbog pametnog poslovanja, UEFA pravilnika i klauzula koje su stavljali u ugovore pri njihovom odlasku sa „Maksimira„.

Mateo Kovačić je otišao još pre deset godina u Inter. Posle Intera igrao je za Real Madrid i Čelsi, a ovog leta stigao je u Mančester siti. Dinamo će zaraditi 600.000 evra od procenta od transfera koji dobijaju klubovi koji su „napravili igrača“.

Marcelo Brozović takođe dugo nije Dinamov igrač. Otišao je davne 2015. godine u Inter. Dinamo je u ugovor stavio klauzulu po kojoj će zaraditi 10 odsto od idućeg transfera. Sleduje im „kolač“ od transfera u saudijski Al Nasr. Dinamo će dobiti 1,8 miliona evra „na lepe oči“.

Joško Gvardiola je novi igrač Mančester sitija. Transfer je vredan oko 90 miliona evra. Deo kolača ide i Dinamu. Kada je Gvardiol išao u Lajpcig za 20 miliona evra, dogovoreno je da Zagrepčani dobiju 15 odsto od „razlike“ idućeg transfera, odnosno od 70 miliona evra. Po toj računici Dinamo je zaradio još 10,5 miliona evra.

Kako kolaju priče o prelaznom roku koji traje do kraja meseca neće ovo biti zadnje pare koje će Dinamo zaraditi od „tuđih igrača“.