Otvoreno Svetsko prvenstvo u rvanju u beogradskoj Areni

Svetsko prvenstvo u rvanju zvanično je otvoreno u beogradskoj „Areni“ i trajaće do 14. septembra. Učešće na svetskom šamionatu uzeće 1.150 takmičara iz 99 zemalja. Srbija će imati 20 predstavnika. Pet takmičarki u ženskom rvanju, pet rvača u slobodnom i 10 boraca u grčko-rimskom stilu.

Turnir u Beogradu ima posebnu težinu. Ovo je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre od ukupno šest.

Svetsko prvenstvo u rvanju drugu godinu zaredom održava se u Beogradu. Turnir je otvorio ministar sporta Zoran Gajić. On je naglasio da je siguran da će srpska prestonica kao i desetine puta u prethodnim godinama, biti pravi domaćin i oslonac svima.

Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović istakao je da je ponosan što se najbolji svetski rvači danas nalaze upravo u Beogradu.

Drago mi je da je Srbija ponovo dobila priliku da se pokaže u organizaciji velikih međunarodnih događaja. Zbog toga bih da se zahvalim Rvačkom savezu Srbije koji je uložio veliki trud da se ovaj događaj organizuje. Poželeo bih svim takmičarima sreću i podsetio ih na pravila fer-pleja po kojima je rvanje kao sport već poznato – zaključio je Lalović.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije