Potresna ispovest supruge bivšeg hrvatskog reprezentativca. Da nisam pobegla bila bih mrtva.

Denis Buntić, proslavljeni rukometni reprezentativac Hrvatske, uhapšen je zbog nasilja u porodici i neovlašćenog držanja vatrenog oružja i eksploziva u kući.

Njegova supruga Klara prijavila je policiji prebijanje od strane muža. Hrvatskim medijima dostavila je i neoboriv dokaz o tome. Svojim telefonom napravila je audio zapis i snimila gotovo deset minuta užasa u kojem joj je Denis zadavao udarce!

Klara Buntić je ispričala sve što se desilo. Ispričala je kako joj je suprug zadavao udarce, preko „kazne“ koju je dobio, pa do toga da ovo nije prvi put da nekadašnji rukometaš koji sada ima 160 kilograma fizički nasrće na nju koja je tri puta lakša od njega!

„Moja jedina šansa da ostanem živa je javnost. Pretukao me pred devetomesečnim detetom, snimila sam kako me udara i preti da će me ubiti. Policija mu je pronašla arsenal ilegalnog oružja. Pušten je za manje od 48 sati, nije mu izrečen ni pritvor, samo mera zabrane prilaska. Završiću kao ona žena iz Gradačca, osećam to. Najviše od svega se bojim za život svojeg deteta. Policija i sud nisu učinili ništa da nas zaštite, upravo suprotno. Bojim se da će mu tek sad skroz narasti krila jer mu se nije dogodilo ništa i da neće stati. Javnost je naša jedina zaštita“, počela je priču Klara za hrvatske medije.

Hrvatski mediji tvrde da Denis Buntić neće imati regularno suđenje. U subotu je izveden pred sudiju na sudu u Ljubuškom, a tu već godinama radi njegova majka! Tužitelj mu je kum, a tužiteljeva majka – advokatica.

– „Kakve su uopšte bile šanse da sud bude objektivan? Nije li ovaj slučaj trebalo da bude izmešten, zbog svih tih veza, na drugi sud? Kad sam videla da je pušten, noge su mi se odsekle. On opušteno pije kafu koji kilometar od moje roditeljske kuće, a dete i ja se tresemo. Ima zabranu prilaska! Pa šta to tačno znači? Šta to znači za mene i moje dete? Tažim odgovore i treba mi zaštita. Jedino se ovako mogu nadati da ću jednom moći mirno živeti sa svojim detetom“, ispričala je Klara.

Klara je dalje pričala hrvatskim medijima da ovo traje već pet godina, da ga nije ranije prijavila jer bi bila reč njegova protiv njene, da svi koji su ponekad bili svedoci jasno joj dali do znanja da oni ne mogu svedočiti protiv Denisa. Zato je i iskoristila priliku da snimi jedno zlostavljanje i prebijanje i to dostavi hrvatskim medijima. Ona je ubeđena da joj jedino taj snimak može spasiti život.

Policija je tokom pretresa kuće pronašla arsenal oružja – zolje, automatske puške, bombe…