Novak Đoković se bliži nestvarnoj cifri od 400 nedelja na prvom mestu ATP liste. Kad Novak ponovo igra?

Iz sedmice u sedmicu Novak Đoković ispisuje istoriju. Ovo je 392. nedelja na vrhu ATP liste. Novak ima 11.795 bodova, dok njegov prvi takmac za vrh ATP liste, Karlos Alkaraz ima 8.535 poena.

I Novak i Alkaraz su odmarali prošle sedmice. Nole će pauzu nastaviti do kraja oktobra kada ga čeka prvi turnir posle osvajanja US Opena. Igraće na mastersu u Parizu koji počinje 30. oktobra. Posle mastersa u Parizu Novak će igrati još samo na završnom Mastersu u Torinu. Novak je odavno izjavio da ga više ne zanima prvo mesto na ATP listi. Jedino što ga do kraja sezone zanima je Salatara. Prioritet je osvajanje Dejvis kupa. Reprezentacija Srbije će pokušati da osvoji Salataru na turniru u Malagi koji se održava posle završnog Mastersa u Torinu.

Karlos Alkaras će do kraja godine igrati na pet turnira – Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino.

Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Alkarasa, ali u narednom periodu brani čak 2.850, dok Španac ne brani ništa. Nole će uskoro izgubiti poene zarađene prošle godine u Astani i Tel Avivu – 750 poena – dok će u Parizu braniti 600 bodova, a u Torinu 1.500.

Alkaras je u dosta povoljnijoj situaciji, jer nema šta da brani jer prošle sezone nije igrao posle osvajanja US Opena zbog povrede.
Borba za prvo mesto na listi biće uzbudljiva. Novak je rekao da mu to nije prioritet, a Karlos je izjavio da mu je to cilj.