Posle porodične tragedije povukla se iz atletike. Sad je ponosna majka svetske prvakinje.

Vesna Španović je majka najbolje srpske atletičarke Ivane Vulete. Vesna Španović je bivša atletičarka. Osam godina je trčala sprint, a povremeno je skakala i dalj. Na 100 metara je najbrže trčala 12,0 sekundi, a u dalju ima 5,80 metara.

U šesnaestoj godini sam 100 metara pretrčavala za 12 sekundi, volela sam i skok udalj, i ispred mene je bila velika budućnost. Sa 17 godina postala sam prvakinja stare Jugoslavije, u kojoj je konkurencija bila žestoka. Ubrzo mi je umrla majka, i to nisam mogla da prebolim. Odustala sam… Ivana je nastavila gde sam ja stala i zbog toga sam naročito srećna i ponosna – govorila je Vesna svojevremeno za domaće medije.

Uskoro posle osvajanja titule prvaka Jugoslavije Vesna je doživila porodičnu dramu. Vesnina majka je iznenada umrla od izliva krvi na mozak. Pored oca alkoholičara imala je katastrofalno detinjstvo. Posle majčine smrti otac ju je isterao iz stana. Prihvatila je tetka, mamina sestra i zahvaljujući tetki završila je srednju školu i zaposlila se kao trgovac.

Ivana je odrastala uz mamine medalje u stanu i zbog toga se i zainteresovala za kraljicu sportova.
Prvi put se zainteresovala kada je videla moje medalje. Osam godina sam se bavila baš onako… pričali su da sam talenat. Ivana je nastavila tamo gde sam ja stala bukvalno – rekla je majka trofejne atletičarke.

Vesna i Ivana imaju odličan odnos, kako mama Vesna kaže, ali desilo se jednom da su se posvađale i da nisu razgovarale tri dana. Vesna neretko voli da komentariše Ivanine uspehe na terenu i povremeno zbog toga dođe do sitnih čarki. S obzirom na to da je ranije prošla kroz isto što i Ivana, Vesna se teško suzdržava da ne kaže šta misli o svakom njenom potezu u karijeri.