Ronaldinjo ojadio poslovne partnere za preko 60 miliona dolara! Ponovo ide u zatvor?

Slavni brazilski fudbaler Ronaldinjo Gaučo osumnjičen je za prevaru sa kriptovalutama i mogao bi uskoro ponovo da se nađe u zatvoru.

Ronaldo de Asis Moreira poznatiji kao Ronaldinjo Gaučo ili jednostavno Ronaldinjo je bivši brazilski fudbaler. Rođen je 21.marta 1980.godine. U Evropi je igrao za PSŽ, Barselonu i Milan. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao je 33 gola. Ronaldinjo je bio član reprezentacije Brazila koja je osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Legendarni fudbaler Ronaldinjo, kako prenose svetski mediji, već neko vreme odbija da se pojavi pred sudom u svojoj zemlji. Poslanik Aureo Ribeiro najavio da će, ukoliko se i u četvratak ogluši na poziv suda, policija morati da ga privede. Osumnjičen je za prevaru sa kriptovalutama i mogao bi uskoro ponovo da se nađe u zatvoru.

Brazilski tužioci veruju da je firma „18K deo piramidalne sheme. Kompanija je obećala klijentima prihod od 2 odsto dnevno, navodno na osnovu transakcija kriptovalutama. Firma „18K je u vlasništvu bivšeg reprezentativca.

Ronaldinjo je dva puta pozvan da svedoči. Oba puta je ignorisao poziv. Zbog odbijanja da se pojavi pred sudom, brazilska policija je upala u kuću Ronaldinja. Ronaldinjo nije bio kod kuće, pa je policija izvršila pretres.

Tužilaštvo traži od suda da se Ronaldinju zabrani napuštanje zemlje tokom istrage i da mu se oduzme pasoš.

Ronaldinjo je već jednom bio u zatvoru. Uhapšen je zbog korišćenja lažnih pasoša prilikom prelaska granice u Paragvaju. Njegov brat i on su pušteni iz zatvora uz kauciju od 1,6 miliona dolara. Proveli su iza rešetaka 171 dan, a više od četiri meseca su bili u kućnom pritvoru u Asunsionu.

Ronaldinjovo je kompaniju osnovao kako bi trgovao satovima i nakitom. Kasnije je delatnost proširena i na kriptovalute. Kompletna šteta naneta kupcima kriptovaluta iznosi oko 61.200.000 dolara!