Ivana Vuleta najavila odlazak u penziju!

Ivana Vuleta (rođena Španović) srpska je atletičarka. Takmiči se u skoku udalj. Rođena je 10.maja 1990.godine u Zrenjeninu. Članica je Atletskog kluba Vojvodina.

Na konferenciji za medije koju je organizovao Srpski atletski savez povodom šampionata sveta koji je u nedelju završen u Budimpešti, osvajačica zlatne medalje je dodala i da će na Igrama u glavnom gradu Francuske pokušati da osvoji prvo mesto.
Na ovu medalju sam stvarno ponosna, zbog načina na koji sam je doživela. Bilo bi besmisleno da sam je osvojila pre 7-8 godina. Moje godine su moja prednost, iskustvo ne može da se meri ni sa čim. Zaokružila sam jednu priču, ostaje isključivo Pariz. Upitan je samo ako ne budem zdrava. Tamo idem sa istim ambicijama kao i u Budimpeštu, da upotpunim kolekciju – rekla je svetska šampionka.

epa10810496 Gold medalist Ivana Vuleta of Serbia celebrates after the Women’s Long Jump final at the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, 20 August 2024. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ivana je dodala da se trudi da bude primer za mlade srpske atletičare, koji su u Budimpešti postigli odlične rezultate.
Ono što radim na stazi je da dajem mlađima primer. Nijedan san nije dovoljno veliki. Smatram da je to moja dužnost. Mnogo je loših dana u godini, ali kada se desi taj dobar dan onda sve nestane. Ovoj deci ne treba da se nameće pritisak, treba da dožive sami neke stvari. Oni su veliki potencijal, svakako treba da im se obezbede uslovi, ali sa budu rasterećeni. Treba da ostvaraju svoje ambicije, a ne tuđe – izjavila je Vuleta.

Trener Ivane Vulete Goran Obradović je takođe govorio na konferenciji za štampu.

„Izuzetno sam ponosan na 13-godišnju saradnju sa Ivanom koja je iznedrila neverovatnih 15 medalja. Da nam je neko tada ponudio dve medalje, verovatno bismo potpisali pakt sa samim đavolom samo da ih vidimo, a stigli smo do 15. koja je najsjajnija“, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Pariz će biti Vuletin poslednji pozdrav navijačima i kraj blistave karijere.

„Hvala za sve ovo i bilo je prelepo“, zaključila je Ivana.