Nemanja Vidić je u intervju nedeljniku „NIN“ u između ostalog potkačio selektora i njegov stručni štab o visini zarade. Proslavljeni fudbaler, Nemanja Vidić, između ostalog, rekao da je iz budžeta FSS za potrebe selektora i stručnog štaba „A“ reprezentacije izdvojeno 16 miliona evra za dve godine.

U intervjuu koji je dao „Sportskom žurnalu“selektor Dragan Stojković Piksi je na pitanje novinara:- Da li je tačno da ste toliko zaradili?– čuli smo kratak i jasan odgovor:

„Nije“, odgovorio je Stojković na pitanje novinara „Žurnala“.

„Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac?“, uzvratio je Piksi pitanjem, koji potom nije želeo da kaže šta jeste istina.

-„Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to“.

Razgovor se potom okrenuo selektorovim emocijama.
„Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član“, rekao je Stojković.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavio se deo iz godišnjeg finansijskog izveštaja Fudbalskog saveza Srbije posvećen „učešću pojedinih grupa rashoda u ukupnim rashodima za period 1. januar – 31. decembar 2022. u odnosu na 1. januar – 31. decembar 2021. U koloni „Lična primanja: Selektori i članovi stručnih štabova svih selekcija“ stoji da je u 2021. utrošeno 742.215.399,58, a u 2022. 1.233.565.814,17 dinara.

Ako su ove cifre tačne, a nema razloga da se u njih sumlja, onda je izjava Vidića tačna. Samo što se radi o zaradi stručnjaka iz svih kategorija, a ne samo A reprezentacije.