Zadar odgovorio na saopštenje Crvene zvezde. Odbijen zahtev crveno-belih!

Košarkaški klub Zadar oglasio se povodom napada na delegaciju Crvene zvezde u istoimenom hrvatskom gradu, a pred meč sedmog kola ABA lige. Neidentifikovana grupa je napala četiri lica iz srpske delegacije, a kako su preneli crveno-beli ni na koji način nisu bili isprovocirani.

Saopštenje košarkaškog kluba Zadar prenosimo u celosti.
„Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje promivišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim porodicama, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.“

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije