Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem-Šta sve može da odluči ko ide u Kaunas?

Sve do tuče na parketu Vizink centra, sve do tog kobnog 39-og minuta druge utakmice niko nije sumljao da će Partizan u Kaunas. Niko nije verovao da Real može da se vrati sa ivice provalije. Prvo provokacija Serhija Ljulja i naivnost Kevina Pantera, sramotne odluke disciplinskog sudije Evrolige a potom i velika tragedija koja se desila u Beogradu vratili su Real u život.

Crno-beli su dva puta slavili u prestonici Španije, razbili „kraljevski klub“ kao niko u istoriji, ali to nije bilo nažalost dovoljno. Real i Partizan će u majstorici u Madridu odlučiti ko ide na fajnal-for Evrolige u Kaunas.

– Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem… Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će odlučiti. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili ono što nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu – rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Šta sve može odlučiti putnika u Kaunas?

-Prednost Partizana je trener Željko Obradović. Željko Obradović je trener koji ima više iskustva igranja odlučujućih mečeva u odnosu na trenera Čus Matea koji se se prvi put u karijeri nalazi pred tako velikim pritiskom.

-Povratak Kevina Pantera je ogromna prednost crno-belih. Iako je povreda Alekse Avramovića veliki problem, kao što je problem i to što Egzum igra nedovoljno oporavlljen, povratak Kevina je prednost Partizana. Panter je igrač motivacije, on voli ovakve utakmice on može da izmišlja poene u odlučujućim trenucima.

-Gorostas sa Zelenortskih Ostrva najveći je problem za svaki tim, pa i za Partizan, i on je najveća prednost Reala. Željko Obradović je uspevao da nalazi dobra rešenja, posebno sa Smailagićem, koji je uništio Tavaresa u napadu u prvom meču.

-Zona Reala je bila ključ pobeda Madriđana u Beogradu. Željko Obradović je u drugom meču u Madridu našao rešenje za zonu Reala,nadam se da će tako biti i u petom meču. Partizan ima dosta snajpera u svojim redovima, evo prilike za Nanelija, Anđušića, Trifunovića, Smailagića, Madara, a zašto ne i za Egzuma i Papatrua da ubitačnim trojkama sruše veliki kraljevski klub.

-U poslednjem susretu smo videli da vrhunske partije Ledeja i Papapetrua ne znače i pad Reala. Nisu dovoljna dvojica raspoloženih igrača, moraju i drugi da daju doprinos. Tu je sad kapiten Panter, vreme je da i Lesor odigra utakmicu kakvih je bilo dosta ove sezone, da Smailagić odigra na nivou prve utakmice, da Dante zaboravi povredu, da Naneli naštima ruku, da Madar bude na svom nivou.

-Prednost Partizana je i povreda Gabrijela Deka i kazna Jabuselea.

Šta tek očekivati od suđenja u Madridu?

Očekuje se pritisak na sudije od prve sekunde, kako s tribina, tako i na samom parketu. Skakaće na svaku odluku, buniće se, protestovati, pa i po cenu tehničkih grešaka, kako bi dodatno zakuvali stvari. Nama ostaje samo da se nadamo da sudije neće podleći pritisku.

Napred Partizan!