Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem-Šta sve može da odluči ko ide u Kaunas?

Sve do tuče na parketu Vizink centra, sve do tog kobnog 39-og minuta druge utakmice niko nije sumljao da će Partizan u Kaunas. Niko nije verovao da Real može da se vrati sa ivice provalije. Prvo provokacija Serhija Ljulja i naivnost Kevina Pantera, sramotne odluke disciplinskog sudije Evrolige a potom i velika tragedija koja se desila u Beogradu vratili su Real u život.

Crno-beli su dva puta slavili u prestonici Španije, razbili „kraljevski klub“ kao niko u istoriji, ali to nije bilo nažalost dovoljno. Real i Partizan će u majstorici u Madridu odlučiti ko ide na fajnal-for Evrolige u Kaunas.

– Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem… Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će odlučiti. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili ono što nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu – rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Šta sve može odlučiti putnika u Kaunas?

-Prednost Partizana je trener Željko Obradović. Željko Obradović je trener koji ima više iskustva igranja odlučujućih mečeva u odnosu na trenera Čus Matea koji se se prvi put u karijeri nalazi pred tako velikim pritiskom.

-Povratak Kevina Pantera je ogromna prednost crno-belih. Iako je povreda Alekse Avramovića veliki problem, kao što je problem i to što Egzum igra nedovoljno oporavlljen, povratak Kevina je prednost Partizana. Panter je igrač motivacije, on voli ovakve utakmice on može da izmišlja poene u odlučujućim trenucima.

-Gorostas sa Zelenortskih Ostrva najveći je problem za svaki tim, pa i za Partizan, i on je najveća prednost Reala. Željko Obradović je uspevao da nalazi dobra rešenja, posebno sa Smailagićem, koji je uništio Tavaresa u napadu u prvom meču.

-Zona Reala je bila ključ pobeda Madriđana u Beogradu. Željko Obradović je u drugom meču u Madridu našao rešenje za zonu Reala,nadam se da će tako biti i u petom meču. Partizan ima dosta snajpera u svojim redovima, evo prilike za Nanelija, Anđušića, Trifunovića, Smailagića, Madara, a zašto ne i za Egzuma i Papatrua da ubitačnim trojkama sruše veliki kraljevski klub.

-U poslednjem susretu smo videli da vrhunske partije Ledeja i Papapetrua ne znače i pad Reala. Nisu dovoljna dvojica raspoloženih igrača, moraju i drugi da daju doprinos. Tu je sad kapiten Panter, vreme je da i Lesor odigra utakmicu kakvih je bilo dosta ove sezone, da Smailagić odigra na nivou prve utakmice, da Dante zaboravi povredu, da Naneli naštima ruku, da Madar bude na svom nivou.

-Prednost Partizana je i povreda Gabrijela Deka i kazna Jabuselea.

Šta tek očekivati od suđenja u Madridu?

Očekuje se pritisak na sudije od prve sekunde, kako s tribina, tako i na samom parketu. Skakaće na svaku odluku, buniće se, protestovati, pa i po cenu tehničkih grešaka, kako bi dodatno zakuvali stvari. Nama ostaje samo da se nadamo da sudije neće podleći pritisku.

Napred Partizan!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije