Pešić saopštio spisak kandidata za predstojeći Mundobasket

Svetislav Pešić, selektor Košarkaške reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo. Svetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Spisak ima 20 igrača koji će biti na pripremama. 12 košarkaša će putovati na šampionat.

Na spisku se nalaze: Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić i Alen Smailagić.

Na konferenciji za medije selektor je rekao da je cilj da se reprezentacija plasira u polufinale, čime bi izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Na Mundobasketu neće igrati Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Vasilije Micić i Nikola Kalinić.

Na spisku se nalaze i povređeni igrači Stefan Jović i Ognjen Jaramaz, kao i Aleksej Pokuševski koji još nema dozvolu.

Što se tiče Jokića obavljeno je nekoliko razgovora, oni su bili najbolji koje sam imao, on nije fizički i mentalno spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje – rekao je selektor.
Lučić je otišao na operaciju, Kalinić nas je obavestio da nije u mogućnosti da prihvati ovu akciju zbog mentalnih i fizičkih stvari i nepripremljenosti. Mitrović je zamolio da ga ovog leta oslobodimo zbog toga što želi da sanira sve povrede i da se pripremi za sledeću sezonu. Ako ga budemo trebali u prozorima staviće se na raspolaganje. Micić… Dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio da ove godine preskoči, imao je tešku sezonu sa puno povreda koje su ga izbacile, potpisao je novi ugovor, morao je da ostane tri nedelje tamo na treninzima novog kluba, obnovio je povredu ramena i pod terapijama – izjavio je selektor.
Na spisku je Pokuševski, još nemamo dozvolu za njega, ima povredu ramena, mesec dana je na lečenju, trenutno je u Atini, nadamo se da će njegov doktor da utvrdi da li je spreman da igra. Jović je na spisku, želi da igra za reprezentaciju, ima zdravstveni problem u porodici, ako se ta situacija poboljša narednih dana, staviće se na raspolaganje reprezentaciji. Jaramaz je pod povredom, trenutno je na terapijama – rekao je Pešić.

U sklopu priprema za Mundobasket košarkaši Srbije će u sklopu priprema za Mundobasket odigrati trening utakmice u Beogradu sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom i u Podgorici sa Crnom Gorom. U „Areni“ će 16. avgusta gostovati Portoriko. Reprezentacija će u Kini dva puta igrati sa selekcijom domaćina.

Prvu utakmicu na šampionatu sveta Srbija igra 26. avgusta protiv Kine, dva dana kasnije sastaje se sa Portorikom, a poslednji meč u grupnoj fazi odigraće 30. avgusta protiv Južnog Sudana.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije