Peđa Mijatović stao u odbranu Luke Modrića

Trener Real Madrida loše koristi igrača poput Luke Modrića i da to znatno otežava posao čitavom timu, smatra Predrag Mijatović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Mijatović je jedna od legendi Reala iz Madrida. Ovo nije prvi put da staje u odbranu nekadašnjem osvajaču zlatne lopte i reprezentativcu Hrvatske. Karlo Anćeloti je Modrića zakucao za klupu. Luka nije dobio ni minutu u duelima sa Atletiko Madridom, Đironom i Las Palmasom.

Mijatović ističe da je odnos italijanskog trenera prema Hrvatu pogrešan i da zbog toga ispašta cela ekipa.
Luka se trenutno ne oseća kao starter, što je bio veći deo svoje karijere. Sigurno mu smeta što se nalazi u situaciji koju nikada ranije nije doživeo, ali tako je odlučio trener. Iznenadilo bi me ukoliko ne bi dobio šansu ni protiv Napolija. U takvim mečevima vam je neophodno iskustvo, a Luka ga poseduje – rekao je bivši igrač kraljevskog kluba.

Mijatović objašnjava da je Modrić prebačen na klupu bez prilike da se navikne na novi sistem Karla Anćelotija i nakon igranja u poziciji koja njemu nije „prirodna“.
Možda Modrić neće igrati kao prethodnih godina, ali mu morate pružiti šansu da pokaže svoje umeće u poziciji koja mu odgovara. Čitava ekipa igra slabije otkad je uspostavljen novi sistem u napadu. Morate igraču dati šansu pre nego što ga stavite na klupu iz startne postave, ovo je nezgodna situacije – zaključio je Mijatović.

Mijatović se dotakao i glasina o odlasku Hrvata sa „Santijago Bernabeua“, za koje smatra da nisu neosnovane, ali smatra da će Modrić ostati kako bi se izborio za povratak u prvih 11. Naročito kada se uzme u obzir da je već odbio neke unosne ponude tokom leta.

Luka je već odbio mnoge ponude i zbog toga mislim da će ostati. Odabrao je da ostane i da se bori kroz ove teške trenutke, jer je takmičar. Ne želi da odustane, veruje da još uvek može da doprinese timu – jasan je Mijatović.