Zbog koncerta Lepe Brene u Sarajevu zabranjen dolazak navijačima iz Banja Luke na utakmicu

Na utakmicu 27. kola lige Bosne i Hercegovine navijačima Borca iz Banja Luke zabranjen je odlazak na stadion Koševo. Fudbaleri Sarajeva ugostiće fudbalere Borca iz Banja Luke, a na stadionu neće biti gostujućih navijača poznatih Lešinara.

Kako prenosi Portal „Kliks.ba“ to je učinjeno zbog bezbednosti.

Uprava policije MUP-a KS obavestila je tokom jučerašnjeg dana MUP RS da je gostujućim navijačima zabranjen dolazak na utakmicu koja se igra 20.04.2024. godine na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, rečeno je iz uprave policije Mupa KS.

Ovaj potez izazvao je burnu reakciju navijača Sarajeva, poznatih kao Horde zla. Navijači Sarajeva su na svojoj Facebook stranici kritikovale policiju tvrdeći da je njihova nesposobnost rezultirala zabranom dolaska za Lešinare, navodno zbog koncerta Lepe Brene.

Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustvovanja na narednoj utakmici u Banja Luci – navodi se u saopćenju Horde zla.

Popularna regionalna folk zvijezda, Lepa Brena, će održati koncert u dvorani Zetra koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona.