Oglasio se čovek koji nudi bubreg Boriši Simaniću!

Boriša Simanić je izgubio bubreg nakon što ga je reprezentativac Južnog Sudana, Nuni Omot, udario laktom u meču trećeg kola prve faze Mundobasketa. Boriša Simanić je dva puta operisan, ostao je bez bubrega, a bio je i životno ugrožen.

Hajrudin Redžović penzioner iz Sjenice, ponudio je bubreg srpskom reprezentativcu Boriši Simaniću. Svojim gestom podigao je Srbiju na noge.

Odgovor je jednostavan. On je veoma mlad čovek, na pragu života, a ja se približavam kraju. Šta je moj život prema njegovom. Ništa, prazni dani, a on tek treba da pokaže sve što zna i može – rekao je za Telegraf Hajrudin Redžović, pukovnik u penziji.

Skromni čovek iz Sjenice ne želi hvalospeve, niti javno da se eksponira.

Kaže da je osetio veliku bol kada je Simanić povređen.
U, za mene u strašnom trenutku saznanja da Simanić ostaje bez bubrega, a mislim i za sve ljude koji nose u srcu ljubav prema čoveku, nije bilo ni trenutka dvoumljenja, jer ne poznajem medicinu i odlučio sam, da ako ispunjavam medicinske uslove, dam bubreg i istovremeno sam pozvao i ostale ljude da ponude svoj bubreg, jer nisam znao da može da nastavi, i to uspešno, sa karijerom i sa jednim bubregom. Ali svejedno, opet bih to učinio i spreman sam da mu dam bubreg, jer mi je jedan hirurg napisao da nemam prepreka kada su godine u pitanju.

Hajrudin ima sina, ćerku i unuka, a kaže da se vodio isključivo emocijama, roditeljskim.
Učinio bih to iz roditeljskih, ljudskih i oficirskih osjećanja. Imam sina i ćerku, ima deda i svoju najsjajniju zvezdu, unuka. Oficirska osećanja su duboko usađena u mom srcu i u mojoj duši. Ja sam pukovnik u penziji. Imao sam ogromnu čast i neizmerno poverenje roditelja i države da budem komandant jedinice od nekoliko hiljada ljudi. I danas kada se setim svečanih strojeva u kojima su se nalazili cvetovi jednog naroda i temelji jedne države, čije su tople, dječje oči osamnaestogodišnjaka, uprte u mene, njihovog komandanta, osetim neopisivi ponos i oči mi zasuze. Najveći patriotizam jednog oficira je sačuvati živote svojih ljudi u svakoj situaciji. Ako nemate ljude, šta će vam prazna brda i doline, gradovi i sela. Za svakog mladog čoveka, iz svake od naših bivših republika, najpre za mlade ljude moje države, dao bih svoj život, jer ne vrede moje 74 godine njihovih godina pa makar bile i 50.

Kapa dole Hajrudine!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije