Novak je ubacio u veću brzinu. Mnogo lakše nego što se očekivalo došao je do četvrtfinala Australijan opena. Tu ga čeka teniser iz Amerike, Tejlor Fric. Biće to Srbinu i Amerikancu deveti međusobni okršaj. Fric nijednom nije uspeo da slavi. Ukupno je na osam mečeva uspio da osvoji samo dva seta.

Igrali su već na Australijan openu, 2021. godine. Tada je Fric optužio Novaka da laže da je povređen pošto je naš teniser slavio nakon pobede 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2. Nakon tog meča su se sastali još pet puta, a Amerikanac nije bio ni blizu šanse da pripreti Novaku. Novak mu je vratio za sve ono što je pričao pre tri godine.

Tokom meča sa Prižmićem u prvom kolu lako je bilo primetiti da je Novak Đoković uz osmeh i polu-glasne komentare propratio nekoliko situacija na terenu a i onih na tribinama.

Na pitanje novinara da li će ti osmesi biti „objašnjeni“ u nekom momentu u budućnosti – možda i kao deo sadržaja buduće autobiografije, Novak je odgovorio:

Biće, biće, doći će autobiografija. Ipak, pre autobiografije ćemo objaviti drugu knjigu koju sam već samostalno počeo da pišem, ali ću verovatno potražiti pomoć za konačnu verziju. To bi trebalo da bude nastavak knjige ‘Serviraj za pobedu’ u kojoj će biti reč o ishrani, oporavku, treningu – dakle više tehničke prirode. A autobiografija će doći jednog dana, najverovatnije kada završim karijeru – rekao je Novak i potom dodao:

Na tome ću raditi natenane, i ne želim sa time da žurim jer ima toliko toga da se kaže. Biće ispričano mnogo toga, što će biti mnogo pogodnije da se objavi po završetku moje karijere, kad više ne budem viđao ove ljude pa neću morati da im objašnjavam to što piše“, uz smeh najavljuje Novak novitete iz „biblioteke Đoković“.