Zašto KK Partizan menja boju dresova?

Košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje i obavestio svoje verne navijače da će igrati u novoj opremi meč protiv Igokee u ABA ligi.
Partizan za prevremeno rođene bebe! Na utakmici 7. kola ABA lige, protiv Igokee, crno-beli će biti crno-ljubičasti!

Prenosimo vam saopštenje KK Partizan u celosti:
Kao znak podrške prevremeno rođenim bebama, KK Partizan će na jedan dan promeniti boje i obući ljubičasti ton, kao simbol lampe u inkubatoru u kojem svoje prve dane provode prevremeno rođeni mališani.
Ovu akciju povodom Svetskog dana prevremeno rođenih beba (17.11.) Partizan sprovodi u saradnji sa Udruženjem roditelja prevremeno rođene dece Srbije – Mali div.

Na svetskom nivou, godišnje se pre vremena rodi 15 miliona beba, što predstavlja oko 10% od ukupnog broja rođene dece. U Srbiji, godišnje se prevremeno rodi oko 4.000 beba, približno 11 beba dnevno. Neke od njih, na rođenju su teške manje od 1000 grama – dakle manje od pakovanja šećera. Iako je broj prevremenih porođaja ovako veliki, u javnosti se veoma malo govori i zna o prevenciji prevremenih porođaja, o problemima i rizicima u razvoju prevremeno rođenih beba i teškoćama kroz koje prolaze njihove porodice.

Zbog toga, Udruženje Mali div i KK Partizan skreću pažnju na ovaj problem!“, ističe se u saopštenju crno-belih, uz zahvalnost sponzorima koji su prihvatili inicijativu i pristali da se njihovi logotipi prikažu u ljubičastoj boji, ali i zahvalnost ABA ligi i KK Igokea na prihvatanju inicijative i saradnji.