Koliko sada košta Novakov slomljeni reket? Cena mu skočila za 20 puta!

Tokom finala Vimbldona Novak Đoković je slomio još jedan reket. Zbog toga je kažnjen sa oko 8.000 evra. Novak je svom snagom udario reketom u stub koji drži mrežu, te ga razbio u paramparčad. Novakovi „dežurni dušebrižnici“ su izračunali da je Novaku ovo ukupno 54. reket koji je tokom karijere polomio za vreme meča.

Na kraju meča Novak je poklonio slomljeni reket kao suvenir svm vernom navijaču Milanu. Reket kojim je Novak osvojio Rolan Garos pre mesec dana u Parizu takođe je poklonio istom navijaču.

– Na kraju meča sam jednostavno pitao Novaka „mogu li da dobijem tvoj slomljeni reket?“ I on mi ga je samo dao – rekao je Novakov navijač Milan.

Cena novog Head reketa koji koristi Novak Đoković je oko 185 evra. Engleski Dejli Mejl, kontaktirao je stručnjaka za procenu sportskih rekvizita, i on smatra da je pitanje ovog navijača bilo pametno, jer je taj slomljeni reket momentalno dobio značajno na vrednosti.

Izvršni direktor „Graham Budd Auctions“,Adam Gaskojn, rekao je za Dejli Mejl da se trenutno cena slomljenog reketa procenjuje između 3.000 i 4.000 evra.

Ova kuća inače ovih dana prodaje jedan Novakov reket. To je reket koji je Novak koristio tokom Vimbldona 2011. godine, kada je osvojio svoju prvu od sedam titula na najprestižnijem teniskom turniru. Vrednost je oko 11.000 evra.

 

Reket koji je Novak Đoković dao svom navijaču Milanu posle osvajanja Rolan Garosa, trenutno vredi 50.000 dolara prema proceni stručnjaka za aukcije!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije