Zanosna novinarka ukrala šou u Oaki

U okviru 22. kola Evrolige košarkaši Partizana poraženi su od Panatinaikosa u prepunoj „Oaka areni“ rezultatom 84:71. Mnogi ljubitelji košarke bili su oduševljeni izgledom novinarke koja je na poluvremenu uzimala kratke intervjue od igrača i trenera.

U pitanju je prelepa 37-godišnja novinarka Dora Panteli. Ona je odavno zaštitno lice Evrolige i jedno od najatraktivnijih lica evropske košarke uopšte.

Pravo ime ove zanosne Grkinje je Teodora Panteli. Ona je rođena i odrasla u Atini. Studirala je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bila je profesionalna sportistkinja 17 godina. Panteli je prva Grkinja koja je dobila punu sportsku stipendiju (NCAA Divizija 1).
Dora je prva grčka komentatorka u Evroligi, i četvrta u istoriji pomenutog takmičenja. Ona je prva iz Grčke, bilo da je u pitanju muškarac ili žena, koja je kreator sadržaja za Evroligu, NBA Evropu i NBA Letnju ligu.

Teodora je ušla u istoriju kao prva grčka novinarka koja je izveštavala sa Svetskog prvenstva. U Manili je razgovarala nekoliko puta sa Bogdanom Bogdanovićem, kapitenom reprezentacije Srbije.

Teodora pored neospornog košarkaškog znanja je i član je Helensko-američke unije. Dobitnica je nagrade za doprinos u sportu, obrazovanju i karijeri u novinarstvu. Na sijaset tribina gde je govorila o liderstvu žena u sportu.

Teodora ima zvanje saradnika za nauku, ima diplomu engleske književnosti i globalne kulture i ima magistrat iz filozofije i PPL (filozofija, politika i pravo).

Magistrirala je i psihologiju, a od 2016. radi pomenuti posao u novinarstvu.

Radila je kao asistent na koledžu, zatim i kao profesor na IST koledžu 2020-21 godine. Prethodne „sezone“ učila je buduće novinare kako da analiziraju igru i kreiraju sadržaj.