Reket Novaka Đokovića prodat za više od 100.000 dolara

Osvajanjem Rolan Garosa 2016. godine Novak Đoković ispisao je istoriju. Danas je istim tim reketom oboren još jedan rekord.

Novak je tada osvojio prvu titulu u Parizu. Novak je tada postao aktuelni šampion sva četiri grend slema istovremeno! Bio je to uspeh koji dugo nije viđen u muškom tenisu i koji od tada nije ponovljen.

Ebi Doerti se posebno obradovala ovoj pobedi Novaka. Ona je uhvatila pobednički reket koji je Novak bacio u publiku.
Posle više od sedam godina, ona je odlučila da ga proda na aukciji. I zaradila je 107.482 dolara! To je najveća cena koja je izlicitirana na aukciji za jedan teniski reket.

Sve je izgledao kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam: „O, moj bože“. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do Novaka, da mi ga potpiše, ali nisam uspela – prisetila se Ebi.

Na pitanje novinara zašto je odlučila da ga proda, Ebi je odgovorila:
Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru.

Aukciju je održala kuća SCP, koja je specijalizovana za sportske memorabilije. I kako pišu svetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije