Gabrijel Omar Batistuta ima milione, a deci ne daje nijedan cent.

Gabrijel Omar Batistuta je bivši argentinski fudbaler. Rođen je 1. februara 1969. u Rekonkvisti, gradiću u Argentini. Karijeru je počeo u klubu „Newell’s Old Boys“, a igrao je i za Boku Juniors i River Platu. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za klubove poput Fiorentine, Rome i Intera, a karijeru je završio u Kataru, u klubu Al Arabi. U 78 nastupa za svoju zemlju postigao je 54 gola, što ga čini drugim najboljim strelcem Argentine svih vremena.

Gabrijel Omar Batistuta jedan od najboljih fudbalskih napadača svih vremena. Iako je u karijeri zaradio ogroman novac, Batigol sa suprugom Irinom Fernandez i decom živi vrlo skromno.

Batistuta ima u braku sa suprugom Irinom Fernandez ima četri sina. Najstariji sin Hoakin da bi imao džeparac mora da radi u kopirnici. Batistuta ne želi da finansira svoju decu.
„Mogao sam Hoakinu da kupim kola, on bi se u njima vozio, ljudi bi mu se divili, ali taj automobil ne bi bio rezultat njegovove zarade, ne bi to bio stvarno njegov auto. Ovako, kada radi kao sav običan svet, samo na taj način, naučen da troši jedino ono što sam zaradi, ja svom sinu mogu da ostavim dostojanstvo. Znate, kada bude vozio kola, biće to automobil koji će kupiti od novca koji je sam zaradio. I, neće biti moguće porediti to zadovoljstvo, koje tada bude imao, sa bilo kojim skupocenim poklonom koji bi dobio“, istakao je popularni“, Batigol.

Batistuta smatra da to što je usmerio svoju decu da rade i troše samo ono što zarade je najveći dar koji im je mogao dati.
„Razumem da nemaju isti užitak kada voze običan auto, ali barem sebi mogu da kažu: ‘Imam ovaj auto jer sam ga zaslužio'“.

Batistuta će ostati upamćen da je posle kraja karijere zbog nepodnošljivih bolova tražio od lekara da mu amputiraju noge.