Hrvatski fudbaler Dejan Lovren o kamenovanju autobusa u Francuskoj. Svašta sam doživeo, ali ovako nešto nikada. (Video)

Utakmica Marseja i Olimpika iz Liona u nedelju nije odigrana jer je grupa navijača Marseja kamenovala autobus u kome su bili igrači i stručni štab Liona. U tom napadu teže je povređen trener Olimpika Fabio Groso.
Najgore je prošao trener Olimpika koji je završio u bolnici na ušivanju. Povređeno je i nekoliko igrača, a posekotine na glavi je zadobio i Grosov pomoćnik.

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren koji sada igra za Olimpik iz Liona, komentarisao je dešavanja od nedelje za RTL i istakao da je u karijeri doživeo „svašta, ali ovako nešto nikada“.

„Doslovno su nas zasuli kamenjem. Kada su razbili skoro sva stakla nastavili su da ubacuju flaže i nažalost pogodili su trenera u glavu. Rasekli su mu pola lica, mislim da ima 12 šavova. Mislim da su bacali i baklje na nas, ne znam, morali smo da se sagnemo, nismo znali šta može da doleti“, rekao je Lovren.

Dejan Lovren kaže da situacija sa huliganima u Francuskoj izmiče kontroli.
„Ovakvih stvari nije bilo kada sam bio ovde pre 13-14 godina, ovo je totalno ludilo. Nedavno su hteli da mi uđu u stan iako živim u sigurnoj zgradi. Sada imamo obezbeđnje u zgradi i čovek mi stoji ispred vrata. Ovo nije normalan život. Imam osećaj kao da živim daleko na istoku, a ne u Evropi. Da, ne osećam se bezbedno kada je u pitanju moja porodica i ja, uopšte se ne osećam prijatno. Na svakom koraku gledam da li će se nešto dogoditi, pljačke su konstantne i hitno treba nešto da se promeni“, rekao je Lovren.

Ekip tvrdi da su i tri autobusa puna navijača gostujućeg tima takođe kamenovana, ali trenutno nema informacija o povređenima.

Francuska policija privela je devet osoba i traga za ostalim osumnjičenima posle napada na autobus fudbalera Liona.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin je televiziji BFM rekao da su povređena petorica policajaca, u napadu koji je provukao veliku pažnju javnosti u Francuskoj u sred zabrinutosti zbog nasilja u fudbalu.