Život mu obeležila VELIKA tragedija! Ko je Beograđanin koji je debitovao na Maksimiru?

Novo ime na hrvatskoj fudbalskoj sceni je Uroš Mrdaković. On je napadač Slavena Belupa i prošle nedelje je upisao prve minute u prvenstvu Hravtske. Debitovao je u završnici utakmice s Dinamom u Maksimiru.

Ovaj 19-godišnji centarfor u Koprivnicu je stigao u januaru 2023. godine iz Čukaričkog. Nastupajući za Slavenove juniore nagovestio je veliki potencijal.

Uroš je rođen u Beogradu 11. septembra 2004. godine. Pre dolaska u Čukarički bio je član Radničkog iz Niša.

Uroš Mrdaković je s 13 pogodaka vodeći strelac Prve fudbalske za juniore Hrvatske. Pošto je Uroš postigao sva četiri pogotka u visokoj pobedi protiv Mladosti iz Ždralova (4:1), samo dan kasnije trener Roj Ferenčina omogućio mu je i seniorski debi na Maksimiru. Mrdaković igra na poziciji centralnog napadača, snažne je građe, a visok je 189 cm.

Uroš ima fudbalske gene. Njegov otac Miljan bio je olimpijski reprezentativac Srbije. I Miljan je bio centarfor, a u karijeri je prošao mnoge države te je igrao za čak 20 klubova.

Miljan Mrdaković je u maju 2020. godine počinio samoubistvo. Imao je samo 38 godina. Posljednju objavu na društvenim mrežama posvetio je sinu Urošu.

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije Miljan Mrdaković je izvršio samoubistvo.

Uroš je nastupao za mlađe sekcije Srbije.

Tatin Mbappe-pisalo je na zadnjoj objavi Miljana Mrdakovića.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije