Neočekivano finale na mastersu u Monte Karlu. Izgubili i Siner i Đoković.

Svi su očekivali da se u finalu Mastersa u Monte Karlu nađu Janik Siner i Novak Đoković, to se nije dogodilo. Finalisti su Stefanos Cicipas i Kasper Rud.

Veliku borbu vodili su Janik Siner i Stefanos Cicipas. Grčki teniser je nakon nešto više od dva časa tenisa uspeo da se plasira u finale. U finišu trećeg seta Italijan je doživeo povredu. Cicipas je vezao četiri gema i osigurao pobedu. Cicipas je napravio veliko iznenađenje i savladao favorizovanog rivala. Nakon meča Stefanos je ponovo uspeo da razočara svetsku javnost.

Tenis na najvišem mogućem nivou, uspeo sam da nadigram Janika koji je izuzetno težak protivnik. Konstantan je tokom čitave godine, on je jedan od najtežih rivala. Uspeo sam da preskočim tu prepreku i nađem način kada nije izgledalo da ću moći. Ponosan sam na to što sam uspeo da se snađem u ovim situacijama – rekao je Stefanos Cicipas.

Nije se nijednog trenutka osvrnuo na povredu Janika Sinera. Zahvaljujući toj povredi i postao je finalista.

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu. Prvog igrača sveta eliminisao je Kasper Rud sa 2:1 u setovima. Norvežanin je tako zakazao finale protiv Stefanosa Cicipasa.

Zanimljivo, momak iz Skandinavije došao je do prve pobede u šest mečeva protiv Novaka i takođe uspeo da uzme i prvi set, odnosno dva.

U trećem setu neprijatna situacija. Pri rezultatu 15:15 jedan gospodin iz publike dobacio je nešto Novaku tokom igre, na šta je srpski teniser burno odregovao – usledila je salva psovki na engleskom i srpskom jeziku!