Skandal u Mostaru. Huligani, navijači Veleža, palicama delili pravdu zbog majica sa ćirilicom.

Novi navijački incident u bosanskohercegovačkom fudbalu desio se u Mostaru. Grupa huligana napala članove Kluba malog fudbala „Radnik MD Šop“ iz Bijeljine. Ovo se dogodilo tokom utakmice plej-ofa Premijer futsal lige BIH protiv KMF Mostar Stari Grad.

Članove uprave Radnika i njihove prijatelje napali su maskirani huligani. Razlog je to što su nosili majice Radnika ispisane ćirilicom. Tom prilikom povređena su najmanje trojica gostiju iz Bijeljine. Povređeni su zbrinuti u Hitnoj pomoći Mostar.

Policija kaže da su maskirani huligani ustvari navijači Veleža. Predstavnik kluba KMF Radnik na utakmici bio je Danijel Perić. On je u razgovoru za MONDO opisao haos koji se dešavao u Mostaru.

„Pri rezultatu 4:1 za Radnik tri minuta pre kraja utakmice oko 10-15, mogu slobodno da kažem huligana, ušli su neometano u dvoranu sa teleskopskim palicama i suzavcima. Jedan od tih momaka prišao je delegaciji Radnika koja je bila u majicama Radnika ispisanih na ćirilici i tražio da skinu majicu, što su oni odbili ne sluteći šta će se desiti. Nakon toga jedan od huligana, za koje nam je policija kasnije rekla da su u pitanju navijači Veleža, poprskao je suzavcem jednog dečka, a onda i ostale. Oni su pokušali da ustanu i da se odbrane, ali su onda izvadili teleskopske palice i udarali momke iz Bijeljine. Dvojica-trojica njih uspeli su da se spuste na parket, dvojica-trojica su ostali gore na tribinama i tukli su ih palicama. U tom trenutku uključili su se domaći navijači koji su pokušali da razvade i da zaštite momke, a huligani su i njih udarali. Mi smo uspeli da nekako izvučemo ostale momke na parket, jedan od njih se bacio dole i zadobio povrede“, ispričao je Perić.

Perić se zahvalio predstavnicima domaćeg kluba na pokušajima da spreče huligane.

Ovo što se desilo je poražavajuće za sport, grad Mostar i celokupnu javnost.