Na prvom susretu Novak prepoznao dečaka koji je recitovao „Prkosnu pesmu“.

Dečak Miloš Bogdanović je jedan od simbola litija u Crnoj Gori. Prilikom poslednjg ispraćaja blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija jedan od govornika bio je i Miloš Bogdanović tada jedanestogodišnji dečak. On se pismom iz iskrenog dečjeg srca oprostio od svog Đeda kako je od milošte zvao Mitropolita Amfilohija.

Prilikom gostovanja na crnogorskoj Prvoj televiziji sada petnaestogodišnji Miloš govorio je o svom prijateljstvu sa najboljim teniserom sveta, Novaku Đokoviću.
Ja sam s Novakom, mogu slobodno da kažem veliki prijatelj, kao i sa njegovim sinom Stefanom. Upoznali smo se pre nekoliko godina kada je prvi put došao kod nas u Herceg Novi. Od tada, kad god dođe, uvek se vidimo, igram se s njegovim sinom – ispričao je Miloš.

Upoznali smo se tako što je on mene prepoznao, pitao me je da li sam ja dečak koji je recitovao „Prkosnu pesmu“. Rekao sam da jesam i onda me je on upoznao sa svim članovima tima i porodicom. Od tada je nastalo to prijateljstvo-nastavio je Miloš.

Miloš Bogdanović je svestran dečak. Pored pisanja pesama i recitovanja, pevanja, držanja zdravica, igranja folklora, Miloš se bavi i fudbalom i svira gitaru.

Na Međunarodnom poetskom konkursu „Čika Jova Zmaj srpskoj i ruskoj deci“ u Sankt Peterburgu, Miloš je osvojio prvo mesto u recitovanju.

Prošle godine Novak je posetio Miloša u njegovom domu. Popričali su malo, a Miloš je pitao Novaka da mu otkrije kako je to biti – Novak Đoković.

Dečak je kasnije objavio te fotografije uz poruku za Novaka – da mu je čast što je baš iz njegovog doma krenuo u osvajanje US opena.

Hvala ti što si baš iz mog doma krenuo u osvajanje trofeja. Oni koji nisu imali priliku da sa tobom razgovaraju ne znaju koliko si dobar čovek. Zaslužio si sve najbolje. Dolaskom u moj skromni dom pokazao si da me poštuješ kao svoju braću, ja to nikada neću zloupotrebiti ili ne daj Bože pogaziti….Jer ti si meni malom dao vetar u leđa i poštovanje,a ja nisam to zasližio. Čudni su putevi Gospodnji. Idemo u nove pobede. Nole, brate moj, volim te.