Novak Đoković ima svoj trg.

Selo Čelobrdo nalazi se na teritoriji opštine Budva u Crnoj Gori. Prema poslednjem popisu ovo selo broji svega 5 stanovnika. Stanovnici ovog sela su odlučili da odaju počast najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću onako kako su najbolje znali i umeli.

U samom srcu ovog naselja nalazi se trg koji je dobio ime po najboljem teniseru sveta. Tokom letnjih dana baš na ovom trgu svi stanovnici ovog sela zajedno sa turistima prate svaki Novakov poen.

O tome je za Informer govorio jedan od stanovnika Čelobrda, Božo Jovanović.
Ideja o Trgu Novaka Đokovića rodila se iz prevelikog poštovanja prema čoveku koji je naš narod u svetu predstavljao, predstavlja i predstavljaće u najboljem svetlu. Svake godine meštani i turisti zajedno prate njegove mečeve, i jedne noći u šali jedan od njih izgovorio je: „Vidimo se sjutra na Trgu Novaka Đokovića!“ Iz šale je protekla ideja, a od ideje ubrzo smo došli do toga da vrh našeg Čelobrda nosi naziv baš po njemu – rekao je Jovanović.

Kako je sagovornik Informera rekao morali su skupiti potpise svih stanovnika sela. To im nije bilo teško jer ih ima samo pet.
Kada smo predložili da naziv našeg trga nosi ime po Đokoviću bilo je potrebno da skupimo potpise svih stanovnika. To smo učinili u rekordnom roku od 10 minuta, a već sutradan zahtev je bio predat – ističe Jovanović.

Najstariji meštanin ovog sela ima dva unuka. Jedan od njih je rekao da svi maštaju da će ih jednog dana obići Novak Đoković.
Meni je najveća želja da on dođe i vidi da ga mi toliko volimo da smo dali ime našem trgu po njemu – rekao je za Informer.

Na pitanje šta želi biti kad odraste dečak je odgovorio.
Kada porastem sigurno ću biti teniser, a kada budem to postao biću najbolji. Pa jednog dana kada me pitaju: „Gde si ti naučio da igraš tenis?“, ja ću odgovoriti: Na Trgu Novaka Đokovića – zaključio je dečak.

Autor slika je Olga Gracun

Čelobrdo se nalazi iznad samog Svetog Stefana u Crnoj Gori. Broji svega pet stanovnika i tri domaćinstva.

Tokom letnje sezone na Trgu Novaka Đokovića okupljaju se i mlađi i stariji. Tu su i starosedeoci i turisti i zajedno uz pesmu uživaju u toplim letnjim noćima.