Bivši trener Zvezde izjavio da neko želi ne samo da ponizi, već i da ugasi Partizan.

Milorad Kosanović je bivši fudbaler, bivši sportski funkcioner i fudbalski trener. Milorad je između ostalog u dva navrata sedeo i na klupi Crvene zvezde.
Odigrano je samo jedno kolo u Super ligi Srbije. Već se digla velika bura. Glavni uzrok bure je pre svega utakmica u Bačkoj Topoli između TSC-a i Partizana. Utakmica je završena bez pobednika. Odmah posle utakmice Partizan je digao glas i saopštenjem prozvao glavnog sudiju i presednika komisije koja delegira sudije.

Ogroman broj ljudi se oglasio sa mišljenjem da su crno-beli žestoko oštećeni od strane sudije Milana Mitića. Pojavili su se i neki samozvani sudijski eksperti koji ne misle da je baš tako.
Postavljam jedno sasvim logično pitanje. Kako to da sudijski eksperti nakon stotinu puta pregledanog snimka mogu imati različito mišljenje? Kako to da je za jednog go regularan,a za drugog ne? Neko tu glumi eksperta ili namerno vuče konopac na suprotnu stranu.

Legendarni trener brojnih srpskih klubova, Milorad Kosanović, u izjavi za Informer, da je reč o velikoj sramoti za srpski fudbal kojom je neko pokušao da ponizi Partizan kao klub.
Nemam adekvatnu reč da opišem ono što sam video na startu Superlige. Svi napadaju Partizan, a on jadan sam nema snage ni da se izbori da odbrani mesto koje je osvojio prošle sezone. Mnogima smeta njegovo ime i hoće, ne samo da ga ponize, već da ga ugase. Tuga je to i sramota velika za srpski fudbal. Umesto da se priča o utakmici u Bačkoj Topoli u kojoj je bilo šest golova, glavna tema je sramotna arbitraža. To je bruka, onakve početničke greške dugo nisam video. Takvo suđenje je bilo nečije direktno naređenje. I tek je počelo, ima tako da se tera do samog kraja – rekao je Kosanović.

Kosanović misli da je loše bilo suđenje i na meču između beogradskih i novosadskih crveno-belih.
Ni ono što se desilo na „Marakani“ nije ništa bolje. Penal, pa crveni karton, katastrofa. Nisam mogao ni da gledam, promenio sam kanal posle 15 minuta. Ne mogu da verujem da je Vojvodina sebi dozvolila da na derbi ode sa drugim timom, da se onako ponižava. I vidim svi pričaju i pišu kako Zvezda igra strašno, kako je nepobediva, ali videćemo kada dođe Evropa. Jeste ona jaka za naše uslove i prilično sam siguran da će i više nego ubedljivo ponovo osvojiti titulu, ali nije to baš tako kako se u javnosti prikazuje. Pokazaće Liga šampiona kakav je to nivo – rezignirano poručuje Kosanović.