Maraton u Hong Kongu umalo se pretvorio u tragediju. Na stotine zadobilo povrede, a desio se i smrtni ishod.

Kako prenose tamošnji mediji na ovogodišnjem maratonu u Hong Kongu 30-godišnji učesnik preminuo je nakon što je kolabirao posle trke, a 842 maratonca zbrinuta su zbog raznih povreda.

Ovogodišnji maraton u Hong Kongu umalo se pretvorio u tragediju, pošto je na stotine zadobilo povrede, a desio se i smrtni ishod.

Kako prenose lokalni mediji, 30-godišnji učesnik maratona preminuo je pošto je kolabirao posle trke. Tamošnja policija je saopštila da je takmičaru pozlilo na stanici metroa i da je umro u bolnici uprkos reanimaciji. Pretpostavlja se da je 30-godišnji učesnik doživeo srčani udar.

Tokom trke desile su se brojne povrede učesnika. Trka na ulicama Hong Konga okupila je neverovatnih 74.200 učesnika. Najgore je bilo u trci zadovoljstva.

Za ovu revijalnu trku, kako prenose lokalni mediji, prijavio se veliki broj učesnika. Došlo je do sudaranja, guranja i padova. Tom prilikom su 842 osobe povređene. 39 osoba je smešeteno u bolnicu. Jedan učesnik se pred startno-ciljni pravac srušio. Imao je srčani zastoj, ali je zahvaljujući brzoj reakciji lekara spasen.

Organizatori su saopštili da je 450 trkača završilo višesatnu trku u predviđenom roku.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije