Malo sporta, malo glume. Porodična idila Nade Macanković i Bojana Janjića.

Bojan Janić bivši je srpski odbojkaš. Igrao je na poziciji primača servisa, a od leta 2018. je trener beogradskog Partizana u kojem je i završio bogatu igračku karijeru u sezoni 2020/21. obavljajući funkciju igrača–trenera. Na klupi kluba iz Humske osvojio je prvenstvo Srbije (2022/23), kup Srbije (2021/22. i 2022/23) i superkup Srbije (2022). Rođen je 1982.godine u Leskovcu.

Oženjen je glumicom Nadom Macanković. Nada Macanković je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica. Rođena je 1982.godine u Beogradu. Udata je za odbojkaša Bojana Janića, sa kojim ima sinove Milutina i Andriju.

Glumica Nada Macanković i trener Odbojkaškog kluba Partizan i nekadašnji reprezentativac Srbije Bojan Janjić 2018.godine su se za stalno vratili u Beograd posle dužeg boravka u inostranstvu. Nada ističe da je ovo prvi put posle desetak godina, otkako su se upoznali i zbližili, da oboje rade u istom gradu, i priznaje da su veoma srećni zbog činjenice da će njihovi sinovi Milutin, ili Mićko, kako mu tepaju, i mali Andrija odrastati u srpskoj prestonici.

Par se upoznao uoči Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Tamo su se zbližili, a venčali su se u proleće 2010. Nada je odmah počela da prati supruga u inostranstvu.
Bojan je igrao u Moskvi, Istanbulu, Šangaju, u Francuskoj, dok je poslednje tri godine proveo u Rumuniji i Libanu, gde sam ga povremeno posećivala. Najviše su nam se dopali Jaroslav, Moskva i uopšte Rusija, odatle oboje nosimo najlepše uspomene. I u Istanbulu nam je bilo veoma lepo. Dobra strana života profesionalnih sportista jeste što su u prilici da upoznaju druge kulture, običaje i ljude. Pošto Bojan nikad nije imao dovoljno slobodnog vremena za neke ozbiljnije obilaske, ja sam, kad sam počela da živim s njim u inostranstvu, upisala postdiplomske studije iz oblasti kulture na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Prosto, pitala sam se šta ću da radim dok je on na treninzima ili na utakmicama, pa sam dve-tri godine učila i vraćala se u Beograd da polažem ispite. To vreme iskoristila sam da radim na sebi. A kad je bio slobodan, upoznavali bismo se sa kuturom i znamenitostima zemalja u kojima smo živeli.

Bojan napominje da život s profesionalnim sportistom nije nimalo lagan.
Mnogo smo opterećeni tokom sezone, imamo najčešće po dva treninga dnevno, tu su i utakmice, putovanja, dosta stresa. Ženama koje nas prate je prilično teško. Bilo mi je drago što je Nada nastavila da radi, što nije izašla iz posla. Kad nismo mogli da budemo zajedno sve vreme, išla je na po deset-petnaest dana u Beograd, posebno dok sam igrao u Šangaju. Nismo nikad dugo bili razdvojeni, a i kad bi došla, završavala je svoje obaveze, nije zavisila samo od mene i mog slobodnog vremena.

Drugi sin stigao je šest godina posle prvog dečaka.
Oba deteta želela sam dosta ranije, ali sam ih čekala po pet godina. Nisam mogla lako da zatrudnim, borila sam se za njih svim svojim snagama. Eto, ovim putem želim da ohrabrim žene koje prolaze kroz ista iskušenja. Teška je to borba, ali ono što dođe na kraju vredno je svakog truda.

Nada je otkrila svoj recept za brak.
Kada je tu i dobar spoj i ima ljubavi, brak može da traje. U današnje vreme živi se jako brzo i ljudi su navikli na promene pa se zato i lako odlučuju na razvod kada stvari krenu nizbrdo. Mislim da se na odnosima u braku mora raditi i da se ono što ne valja mora ispravljati na vreme. Među partnerima mora postojati otvorena i iskrena komunikacija.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije