Luka Modrić spava na dušeku koji košta kao manji stan

Da bi fudbaler mogao da traje mora da vodi računa o telu, navikama i načinu života. Svaki fudbaler mora voditi računa o treningu, disciplini, dobroj ishrani i o mnogo drugih stvari. Dobar san je veoma bitan. Pojedini fudbaleri Real Madrida pronašli su rešenje koje im pomaže da do istog i dođu.

Jedan od tih igrača Reala je i Luka Modrić. Luka Modrić igra na najvišem nivou iako se bliži petoj deceniji. On će u septembru proslaviti 39. rođendan, a ove sezone je igrao već na 28 utakmica u svim takmičenjima.

Španska „Marka“ je donela informacije o dušeku koji pomaže fudbalerima madridskog tima da bolje spavaju. U pitanju je dušek koji vredi 55.000 evra. Ova cena zvuči kao neverovatna jer sa tim novcem može mnogo više od dušeka da se dobije, kao na primer, čitav stan u Beogradu. Doduše morao bi to da bude manji stan, ali svejedno…

„Pomaže bržem oporavku igrača jer smanjuje pritisak na njegove mišiće i kosti, olakšava metabolički oporavak kroz veću udobnost, temperaturu i vlažnost blizu fizioloških vrednosti“, poručili su lekari o ovom „magičnom dušeku“.

„Marka“, piše da je u pitanju dušek koji je do ludila doveo Realove fudbalere. „Marka“ piše i koja je kompanija prizvođač dušeka. Dušek je napravljen od vunene postave, svile, bambusa i tri reda posebnih opruga.

-„Postiže se stanje gravitacije koje smanjuje tačke pritiska i osigurava lakši oporavak posle fizičkog napora mišića, kostiju, ligamenata, tetiva i kardiovaskularnog sistema. Određeno vreme sna između bavljenja sportom ključno je za optimizaciju psihofizičkog stanja i smanjenje opasnosti od povreda“, takođe je navedeno.