Ko je taj ili ko su ti koji prete Mirotiću?

Nikola Mirotić je obavestio javnost da zbog pretnji koje nije mogao da ignoriše neće da brani boje srpskog kluba, Partizana, iako je dao reč.

Partizan je u svom saopštenju obavestio javnost da pretnje nisu u pitanju već nešto drugo. Čak su se zahvalili i predsedniku države koji je Mirotiću garantovao sigurnost. Partizan je zahtevao od Nikole da kaže ko je taj ko mu je pretio ili da kaže pravi razlog.

Mirotić se više nije oglašavao, a presednik Partizana je rekao da je za Partizan to završena priča i da se okreće drugim igračima.

Šta je u pitanju pitaju se svi u ovoj državi. Ako je istina o pretnjama onda bi bilo pošteno da Mirotić kaže ko je u pitanju a ne da se širom Evrope šire razne priče. Mundo Deportivo piše da pretnje stižu od visokopozicioniranih ljudi u državi.

Portal Republika je objavila –Ipak, naš portal je stigao do odgovora! Prema saznanjima do kojih smo došli, ključan faktor u Mirotićevoj odluci navodno je bio razgovor sa visokopozicioniranim crkvenim velikodostojnicima koji su od njega tražili samo jedno – da ne deli srpski narod!

Mirotić je u saopštenju na svom instagram nalogu napisao da ne želi da deli srpski narod. Da li je ovo najbezbolniji potez? Ja mislim a tako misli i većina ovog naroda i ljubitalja košarke da je ovo baš podela srpskog naroda. Kako objasniti ljubiteljima Partizana da je dao reč i da je Partizan propustio veliki deo prelaznog roka verujući da je završio veliki posao i da je ostalo samo da skocka kockice i krene u osvajanje novih trofeja. Mirotić ga je vratio nazad, vremena ima ali ima li slobodnih igrača. Sve što vredi već je potpisalo ugovore sa starim ili novim ekipama. Dok su neki doveli 9 igrača, Partizan je čekao Mirotića. Kako objasniti Grobarima da neko preti Mirotiću što će potpisati za Partizan,a da to nije KK Crvena Zvezda?

Kome to još smeta jak Partizan ako nije Zvezda ili ako nisu moćnici, navijači Crvene Zvezde?

Ko su ti visokopozicionirani crkveni velikodostojnici koji su savetovali Mirotića? Da li je podela srpskog naroda ako Mirotić igra za Partizan,a da igranje Miloša Teodosića za Crvenu Zvezdu nije podela srpskog naroda ? Ili je u pitanju kad za Partizan igraju stranci onda je to KK Kamerun, a kad je Zvezda u pitanju i igraju stranci pojačani sa 7 staraca Srba onda je to jedini srpski klub.

Nikola nam je dužan mnogo odgovora.