Lana Pudar proslavila 18. rođendan! Otac Velibor poslao emotivnu čestitku

Lana Pudar, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine proslavila je 18.rođendan. Mostarka je punoletstvo proslavila na pripremama za novu sezonu u kojoj će joj glavni cilj biti što bolji rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu.

Lana se sa svojom ekipom nalazi u Erzurumu u Turskoj. Ljudi iz kluba odlučili su da sjajnu plivačicu iznanade za rođendan. Priredili su joj malu proslavu. Otpevali su joj rođendansku pesmu, te poklonili prekrasnu tortu…

Pogledajte kako je to izgledalo.

Lana Pudar, najsjajnija zvijezda bazena, napunila je 18 godina. Ovaj poseban dan Lana je obilježila nostalgičnom fotografijom iz 2008. godine, objavljenom na njenom Instagram profilu, koja je vraća u dane kada je kao dvogodišnja devojčica tek započinjala svoj put prema vrhu.

Nitko tada nije mogao ni slutiti koje će visine Lana dosegnuti. Uspon na sportsko nebo bio je poprilično spektakularan. Lana je osvojila impresivan broj medalja. Vrhunac njenog dosadašnjeg uspeha je titula evropskog seniorskog prvaka iz 2022. godine. Na Evropskom prvenstvu u Rimu, Lana je dominirala u disciplini 200 metara delfin. Ostavila je iza sebe kompletnu elitu evropskog plivanja.

Lani su rođendan čestitali i iz KVS Orka, njezinog matičnog kluba.

Pošto Lana nije u Mostaru njen otac Velibor Pudar na emotivan način joj je čestitao njen dan.
Poruku prenosimo u celosti bez redukovanja.
„Kao da si se juče rodila, a evo, dođe punoljetstvo. Mnogo toga smo prošli, i ti i ja, i lijepog i ružnog, a ja ti želim da te ubuduće prate samo lijepe stvari.
„Danas sve rijeke drugačije teku,
Pa i suze nekad zapeku.
Drugačije se plače, drugačije se smije
Nadam se u srcu tužno lice nije.

I kada malo zagusti,
I život te na miru ne pusti,
Pogledaj dole, na čvrstome ti noge stoje,
Sjeti se pogleda gore, pa i nebo je tvoje.
Upamti nisi cvijet,
imaš snagu, pa osvoji cijeli svijet“, napisao je Velibor.

„Da si mi živa i zdrava i da te sreća prati kroz cijeli život. SRETAN TI 18. ROĐENDAN MLADA DAMO….VOLI TATA“, poručio je Velibor Pudar.

Sad kako je Lana postala punoljetna očekivanja su veća nego ikad. Svi pogledi su uprti u 2024. godinu i Olimpijske igre u Parizu. Lana će imati priliku krenuti u borbu za prvu olimpijsku medalju.

Srećan rođendan, Lana, i neka ti se ostvare svi olimpijski snovi!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije