Najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar, Opština Centar danas je u Sarajevu dodelila moderno uređen stan. Ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.

Porodica Pudar uputila je zahtev za dodelu stana Komisiji Opštinskog veća Centar za poslove iz stambene oblasti. Tadašnji predsednik Komisije, većnik Denis Challenger bio je i inicijator dodeljivanja stana Lani Pudar, a predlog je jednoglasno usvojilo Opštinsko veće Centar.

„Veliko hvala Opštini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova Opština ceni uspehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa“, poručila je Pudar.

Stan ima 78 kvadratnih metara. Kompletno je rekostruisan i obnovljen pre urućivanja ključeva. Potpisan je trogodišnji ugovor o korištenju stana, koji se može i produžiti.

Lana Pudar je u 2024. godini osvojila devet evropskih i svetskih medalja od čega pet zlatnih, dve srebrene i dve bronzane medalje. Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dve olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svetskog juniorskog prvenstva.