Država stopirala sve aktivnosti svojih klubova. Šta će biti sa izraelskim sportom?

Ministarstvo kulture i sporta Izraela je objavilo da se svi sportski događaji u zemlji do daljnjeg otkazuju, nakon napada Hamasa na Izrael.
Odluka važi za sve sportske sekcije svih klubova. Kako će se to odraziti na Evroligu? Da li će Makabi morati da preskoči neke od narednih mečeva? Kad će moći ponovo bezbedno da se igra?

Makabi iz Tel Aviva u sledećem kolu gostuje ekipi Armani Olimpija iz Milana. Iz Makabija je stigla vest da su uputili molbu vlasti da im se dozvoli da nastave takmičenje. Čeka se odgovor vlasti.

Ekipa Hapoel Jerusalim bi trebao da igra sa Benfikom u gostima u sklopu FIBA lige šampiona. Ta utakmica će verovatno biti otkazana. Trener ekipe Hapoela je Aleksandar Džikić.

Strani igrači, koji ne žele da ostanu sa timovima u zemlji, dobili su opciju da budu momentalno transportovani u Grčku, posebnim prevozom.

Ovakva situacija umnogome će uticati na klubove i sportiste, dok je Košarkaški klub Hapoel Ber Ševa načinio i prve poteze. Čelnici kluba dozvolili su svim stranim igračima da odu iz Izraela. Gvinejac Keita Tiđan, Amerikanci Greg Vitington i Brendon Sampson brane boje Hapoel Ber Ševa. Hoakin Šuman i Ben Ejzenhard imaju dvojno državljanstvo.

Kako Kurir saznaje nekolicina navijača Partizana, koja je u sopstvenoj režiji prisustvovala meču prvog kola Evrolige u Tel Avivu ostala je u tom gradu.
Pristalice crno-belog tima su otputovale u sredu u glavni grad Izraela kako bi ispratile meč Makabija i Partizana. Po završetku istog nisu se uputili nazad, već su odlučili da ostanu i razgledaju grad i narednih dana.
Oni su u sopstvenom aranžmanu nabavili karte za meč, bodrili crno-bele i isplanirali da njihov mini odmor potraje i tokom vikenda.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije