Ko Novaku daje snagu kad je teško i neide sve kako treba?

Porodica je osnova svega. Kad je teško tu je porodica, kad su najlepši trenuci tu je opet porodica. Porodica je čvrst temelj i oslonac.

Novak Đoković je porodičan čovek. Njemu je porodica sve. Mnogo puta je isticao koliko su se njegovi roditelji žrvovali za njega. Svestan je šta su se svega odrekli da bi on bio ono što jeste. Novak zna da su i njegova braća platila ogromnu žrtvu.
Novak vrlo dobro zna čega se sve Jelena odrekla zbog njegove karijere. Novak dobro zna koliko on nedostaje svom sinu i svojoj ćerkici.

Njegova nedavna pobeda na US Openu podseća nas na teška vremena kroz koja je prošla njegova porodica kako bi podržala njegov uspeh. Sada ima 36 godina i ističe da je njegova porodica odigrala veliku ulogu u tome što je on danas šampion.
Đokovićeve reči su svetli podsetnik da veliki uspesi dolaze kao produkt dugotrajnog rada i snažne porodične podrške.

„Bila je okrenuta prema meni dok sam sedeo na klupi. I osmehnula mi se. Svaki put kada mi je bila potrebna, pretpostavljam, takva nevina dečja energija, dobijao sam je od nje. Kada sam prolazio kroz veoma stresne trenutke, posebno u drugom setu kada mi je bilo potrebno malo više snage, lakoće, pokazala mi je pesnicu kao znak da se borim. Bila je dobra u tome“, rekao je Đoković o svojoj ćerki.

Sa ovih par rečenica Novak je više rekao nego bilo koji teniski analitičar. Sve je rekao. Rekao je odakle crpi snagu za još bolju igru i bolje rezultate.

Slike sa US opena govore više od hiljade reči. Slike daju i odgovor teniskim stručnjacima odakle mu snaga.

Njegova priča pokazuje da čak i kada je život težak, ljubav i podrška porodice može da nas odvede do nezamislivih visina.