Kako je hrvatski rukometaš rekao Novaku- „vidiš da jedem“

Srpski teniser Novak Đoković dobro je poznato da je i te kako omiljen među drugim sportistima. On ima odličan odnos sa brojnim fudbalerima, košarkašima, odbojkašima, vaterpolistima, bez obzira na njihovu nacionalnost, a to se posebno videlo na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Svi su želeli fotografiju sa njim. Novak im je izlazio u susret bez obzira na umor, a upravo sa Igara dolazi i jedna urnebesna anegdota.
Na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu Novak je prvi put učestvovao. U Olimpijskom selu je hrvatski rukometaš Dominiković sreo Đokovića.
Hrvatski rukometaš Gojun u podkastu „Indexa“ispričao je šta se desilo.

„To je istina… Rečeno mi je da je Davor Dominiković sreo Novaka Đokovića i kaže mu ‘Novače, ja sam Davor, rukometaš’, ali znate kako Đoković prati naš sport i odmah ga je prepoznao. Rekao mu je da napravimo jednu foru, kad budemo u menzi, da pita pred celom ekipom gde je Davor Dominiković i da traži da se slikaju“

„Dolazi onda Novak za sto, sedi cela ekipa i pita ih ‘Momci, izvinite je l’ tu Davor Dominiković?’. Davor kaže tu sam, Novak traži fotografiju, a ovaj ga pogleda i kaže ‘vidiš da jedem’. Novak se izvini i ode…“.

I četiri godine kasnije Novak Đoković dolazi za sto u Londonu i pita opet da li je tu Davor Dominiković, da li još igra? Nije bio tu, ali to je ono što nas sportiste najviše poveže. Sport te odgoji, takva zafrkancija u svlačionici – to vredi više od svega“, prisetio se Jakov Gojun jedne od najzanimljivijih anegdota o susretima srpskih i hrvatskih sportista na velikim takmičenjima.

Davor Dominiković hrvatski je rukometni trener i bivši rukometaš, koji je igrao na poziciji levog krila. Trenutno je trener Vinhorsta. Rođen je 1978.godine u Metkoviću.