Ko je dečko najbolje odbojkašice sveta? Dugo su zajedno, ali uspevaju da sačuvaju vezu od očiju javnosti.

Tijana Bošković je jedna od najboljih odbojkašica na svetu. Više puta do sada je proglašena MVP igračicom Evropskih ili Svetskih prvenstava, a bila je MVP i Olimpijskih igara. Njeni potezi u igri su neverovatna poslastica za gledaoce. Odbojkašica Tijana Bošković pravi čuda na terenu a vrlo često ostavlja bez daha svojim umećem.

Hrabro se borila sa ostalim koleginicama iz tima na Evropskom prvenstvu. Osvojile su na kraju srebrnu medalju. Na tom meču Tijana je osvojila neverovatnih 37 poena. Posle meča nije bila zadovoljna. Sebe je okrivila za poraz i tek pošto se dobro isplakala izašla je pred novinare.

Tijana je rođena u Republici Srpkoj 8. marta 1997. godine. Otac Ljupko je bio fudbaler. Gledajući stariju sestru na odbojkaškim terenima, odlučila se da sledi njene korakre. Nije ni slutila da će posti jedna od najboljih odbojkašica na svetu. Sa školskim timom osvojila je tri prvenstva. U mlađim kategorijama igrala je za ženski odbojkaški klub Hercegovac iz Bileće. Od 2011. godine prešla je u Partizan Vizuru sa kojim je osvojila dve titule prvaka, jedan kup i dva superkupa Srbije. Pored pregršt medalja koje ima u svom vlasništvu i pored bezbroj MVP titula sa svih takmičenja, Tijana je dva puta je proglašena za najbolju sportistkinju Srbije od strane srpskog olimpijskog komiteta.

Ternutno nastupa za turski Edžzadžibaši.

 

Tijana Bošković godinama uživa u skladnoj vezi bez skandala. Već nekoliko godina uživa u ljubavi sa dečkom Đorđem Orestijevićem. Iako su dugo zajedno uspeli su da sačuvaju svoju vezu od očiju javnosti.
Veoma su lep par koji voli da putuje. Trude se da slobodne trenutke iskoriste najbolje i velika su podrška jedno drugom.
Đorđe Orestijević je softverski inženjer. Radi u jednoj IT kompaniji. Trenutno na poziciji – QA inženjer automatizacije.