Jelena Janković živi daleko od očiju javnosti, a još se nije oprostila od tenisa.

Iako godinama ne igra verovali ili ne Jelena Janković zvanično nije završila karijeru. Jelenu Janković već neko vreme je gotovo nemoguće videti je u javnosti.

Doktor Branko Barać i Jelena Janković su se upoznali kao u nekom holivudskom klasiku. Jelena Janković je nakon teniskog trunira koji je u Beogradu 2020. godine organizovao Novak Đoković, bila pozitivna na koronavirus. Zbog korone morala je da potraži lekarsku pomoć. I baš kao na filmu, tako se dogodila ljubav sa doktorom s kojim se prvi put srela u ordinaciji. Otišla je na pregled kod doktora Branka, a simpatije su se odmah dogodile. Jelena se nakon nekoliko nedelja izlečila od korone, ali je planula ljubav.

Vanredno stanje ukinuto a oni su po beogradskim restoranima uživali u zajedničkom vremenu. Bili su prisni i nije im bilo bitno šta drugi misle.
O teniserki Jeleni Janković i njenom emotivnom životu se gotovo ništa ne zna, od trenutka kada je 2012. godine raskinula šest godina dugu ljubavnu vezu sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem.

Janković je u srećnoj vezi s uspešnim doktorom internistom Brankom Baraćem, koji radi na jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Teniserka svog izabranika krije od medija. Branko Barać vodi skroman i povučen život, birajući privatnost mimo očiju javnosti.

Branko Barać je 2018. godine doktorirao medicinske nauke na Univerzitetu u Beogradu i ima master iz endokrinologije. Aktivan je član različitih domaćih i međunarodnih medicinskih udruženja.

Jelena se nije pojavila u javnosti oko godinu dana. To dovoljno govori koliko je srećna u braku. Prošle godine je porodično bila na Vimbldonu. To je ujedno bilo i njeno poslednje javno pojavljivanje.

Po prvi put je detaljnije govorila o odluci da odjednom završi karijeru. Samo je jednog dana odlučila da je to bilo to, ali sada objašnjava šta se zaista dešavalo.

„Naprasno sam se povukla jer nisam stvarno znala situacija sa mojom povredom. Nisam znala koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena i godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na US Openu posle Kvitove ja sam bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete i njoj sam potrebna.“

Branko i Jelena imaju devojčicu Unu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije