Ko je čovek zbog kog strepi fudbal u Italiji? Bio u zatvoru, ima dete sa Hrvaticom, manekenke padaju na njega.

Fabricio Korona preti da će objaviti nove tajne. Totalni haos o Italiji. Italijanski fudbal potresa veliki skandal. U javnosti su se pojavile informacije o ilegalnom klađenju pojedinih fudbalera!

Nikolo Fađoli je već priznao. Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo su ispitani od strane policije i izbačeni su iz reprezentacije. Pojavilo se i ime Nikole Zalevskog iz Rome.

Sve njih je „otkucao“ Federiko Korona. On je obećao spisak od njih još 50 koji su učestvovali u ilegalnom klađenju. Korona je takođe poručio da će otkriti imena igrača i funkcionera koji su homoseksualci.

A ko je Federiko Korona, čovek od kog italijanski fudbal strepi?

Potiče iz porodice novinara i smatra se za plejboja. Od 2010. do 2014. bio muž hrvatske manekenke Nine Morić. Ima 49 godina, a trenutno je u vezi sa atraktivnom, tamošnjom manekenkom, Sarom Barbieri, dok sa Ninom ima sina.

Iza sebe ima ozbiljan zatvorski staž. Prvi put je iza rešetaka završio 2007. godine. Kao „paparaco“ učestvovao je u određenom skandalu kada je u pitanju iznuda i osuđen je na 77 dana zatvora. Pušten je u kućni pritvor.

Dve godine kasnije optužen je ponovo za ucenjivanje fotografijama. 2013. osuđen je na pet godina zatvora. Postao je begunac, ali se posle četiri dana predao.

Vrhovni sud Italije ga je 2015. osudio na 13 godina i dva meseca zatvora za zločine zbog kojih je ranije osuđivan. U decembru 2019. je stavljen u kućni pritvor ali se u martu 2021. vratio u zatvor. Trenutno je na slobodi.

Preko svog sajta „dillingernews“ je i počeo da objavljuje sve ove priče. Njegovo ime i skandali koje je objavio, nalaze se na svim naslovnim stranama u Italiji.