Kako su se upoznali i zavolili Dijana i Srđan Đoković?

Srđan i Dijana Đoković su roditelji tenisera koji ispisuje novu istoriju tenisa. Retko u javnosti govore o svom privatnom životu. Pojavila se u medijima slika sa njihovog venčanja. Mnogi ih nisu prepoznali pa ih je zainteresovao način na koji su se upoznali i zavoleli.

Srđan i Dijana Đoković su već 37 godina u skladnom braku. Porodica im je uvek prioritet. Zavoleli su se vrlo mladi. Dijana je kao student bila na skijanju i tu je srela Srđana.
„Bio je na stazi u plavom kombinezonu, utegnut…“priznala je Dijana da je pala na iizgled Srđana.

– Bila je u skijaškom kombinezonu, na vrhu planine Kopaonik. Prvo sam zapazio njenu siluetu. Došla je da skija i da polaže za učitelja skijanja i ‘nasankala’ se – opisivao je Srđan moment kada je prvi put ugledao Dijanu.

Dijana je neplanirano ostala u drugom stanju.
„Začeo se Novak. Ona je posegla za nekim ženskim trikom i rekla mi da ja nemam nikakve obaveze i da je ona odlučila da rodi to dete. Sve ostalo je istorija. Dogodilo se to što se dogodilo.“ rekao je uz osmeh Srđan.

Uskoro su upoznali roditelje i zakazali svadbu. Svadba nije bila ispunjena luksuznim momentima i glamurom. Srđanu i Dijani je najvažnije bilo da krunišu svoju ljubav brakom.

Dijana je izgledala potpuno drugačije nego danas. Frizura nije ni slična onoj što godinama nosi. Odabrala je vrlo svedenu i jednostavnu venčanicu. Srđan se odlučio za vanvremensku klasiku.