Kako su naše sportiskinje izgledale kao male

One su uspešne i lepe. One su bile i najbolje predstavnice Srbije na svim svetskim takmičenjima. A priznaćete da su i kao male bile preslatke.

Spisak najlepših srpskih sportistkinja je ogroman, mi smo za vas izdvojili nekoliko. Izdvojili smo četri uspešne i predivne sportiskinje. Tri su već završile svoju uspešnu karijeru, a četvrta je najavila kraj na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ivana Vuleta

Ivana Vuleta rođena Španović je atletičarka. Takmiči se u skoku udalj. Na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi osvojila je bronzanu medalju što je bila i prva medalja za Srbiju na svetskim prvenstvima u atletici. Bronzanu medalju je osvojila dve godine kasnije na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Na Evropskom prvenstvu u dvorani 2015. u Pragu je osvojila zlatnu medalju uz rekord.
Vuleta je na Svetskim prvenstvima u dvorani 2018. i 2022. godine osvajala zlatne medalje, a 2016. godine srebrnu medalju u Portlandu.
Ivana je nosilac olimpijske medalje. Ona je evropska i svetska prvakinja. Po mišljenju mnogih najlepša je sportistkinja. A evo kako je izgledala kao petogodišnja devojčica.

Milica Mandić

Milica Mandić je dvostruka Olimpijska pobednica u tekvondu. Karijeru je završila posle Olimpijskih igara u Tokiju.
Krasi je prirodan izgled, a čini se da je kao devojčurak zaista volela da se zabavlja.

Jelena Janković

Jelena Janković je bivša teniserka. Bila je prva na WTA listi. Ima i grend slem titulu i to u dublu osvojenu u Vimbldonu. Jelena je bila poznata kao najkonstantnija teniserka s obzirom da je 4 godine bila među 10 najboljih igračica na listi.
Pobedu svakako odnose njene duge noge, na šta nas je i sama Jelena podsetila.
Nekad i sad…duge nogeee za igranjeeeee– napisala je u opisu fotografije koju je postavila na svoj Instagram profil.

Ana Ivanović

Ana Ivanović je godinama birana na svim teniskim terenima na kojima se pojavila. Bila je prva na Wta listi i osvajač Grend slem titule sa Otvorenog prvenstva Francuske, popularnog Rolan Garosa. Nacionalini je ambasador UNICEF-a za Srbiju.

Nedavno je na Instagramu objavila fotografiju kojom nas je podsetila na vreme kada je bila mala.